Sanna Marinin bileiltaa ruodittiin supersuositussa ohjelmassa Yhdysvalloissa – maailmankuulu juontaja heitti ronskin vitsin

Suomen pääministeri on saanut harvinaista huomiota huippusuositun koomikon ohjelmassa.

Jimmy Fallon vitsaili Sanna Marinin juhlimisesta yökerhossa suorassa lähetyksessä.

10.12.2021 9:49

Pääministeri Sanna Marinin biletykselle koronavirukselle altistuneena sataa maailmalla lisää huomiota, sillä yhdysvaltalainen supersuosittu koomikko Jimmy Fallon on nostanut viime viikonlopun tapahtumat esille.

Koomikon The Tonight Show with Jimmy Fallon -ohjelman avauspuheenvuorossa nähtiin torstaina vitsailua Suomen juhlivasta pääministeristä torstaina.

– Huomasin, että Suomen pääministeri pyysi anteeksi, kun hän ei huomannut viestiä, jossa hänen käskettiin jäädä karanteeniin, sillä hän oli klubilla bailaamassa neljään asti aamuyöllä ja jätti työpuhelimensa kotiin, Fallon vitsaili keskusteluohjelmassaan saaden yleisön nauramaan.

– Amerikkalaiset olivat shokissa. Voiko työpuhelimen jättää kotiin? hän jatkoi piikitellen maanmiehiään.

Fallon veti vitsiin mukaan myös Yhdysvaltojen 79-vuotiaan presidentin Joe Bidenin.

– Samaan aikaan ainoa syy, miksi Joe Biden on ylhäällä neljältä aamuyöllä on se, että hän käy vessassa, koomikko jatkoi naurunremakan säestyksellä.

Jimmy Fallonin suosittua ohjelmaa esitetään suurella NBC-kanavalla Yhdysvalloissa.

Marinin yökerhossa käyminen on noussut esille maailmalla pitkin viikkoa. Useat kansainväliset mediat uutisoivat pääministerin puuhista aiemmin tällä viikolla näyttävästi, ja Marinin anteeksipyyntö nousi jopa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n luetuimmaksi nettiuutiseksi.

”Lauantai-illan huumaa! Suomen pääministeri Sanna Marin kritiikin kohteena yökerhoillan takia”, otsikoi Politico viitaten John Travoltan tähdittämään vuoden 1977 klassikkoelokuvaan Saturday Night Fever.

Bloomberg puolestaan lähestyi aihetta hieman yhdysvaltalaislehteä maltillisemmin: ”Suomen pääministerin ilta ulkona altistuneena aiheuttaa raivoa”.

Pääministerin toiminta herätti huomiota myös länsinaapurissa. Ruotsin suurimman päivälehden Dagens Nyheterin kolumnisti Saga Cavallin kirjoittaa torstaina julkaistussa tekstissään Marinin julkisuuskuvasta ja ihmettelee tämän toimintaa.

Kirjoituksen otsikossa Cavallin nimittää Marinia termillä en pinsam klicktorsk, jonka voisi suomentaa ”noloksi klikkienkalastelijaksi”.

Marin pyysi tällä viikolla anteeksi viime viikon lauantain illanviettoaan.

– Minun olisi itse pitänyt käyttää siinä parempaa harkintaa ja varmuudeksi olla menemättä ja olla olematta ihmisten ilmoilla. Ja varmistaa tämä vielä toiseen kertaan, Marin totesi median edustajille pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Voit katsoa vitsin Marinin illanvietosta kohdasta 1:08.

Lue lisää: Marinin anteeksipyyntö nousi BBC:n luetuimmaksi jutuksi

Lue lisää: Sanna Marin pahoitteli Sdp:n eduskuntaryhmälle baarikohua – ”Kun pyydetään anteeksi, anteeksi myös annetaan”

Artikkelia ja otsikkoa muokattu klo 10.12: Jimmy Fallonin keskusteluohjelma ei ole suora lähetys, kuten artikkelissa aiemmin väitettiin, vaan ohjelma nauhoitetaan muutamaa tuntia ennen sen esitystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?