Kuusi julkisuudesta tuttua naista paljastaa meikittömät kasvonsa televisiossa – yksi yllättää tunnustuksellaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuusi julkisuudesta tuttua naista paljastaa meikittömät kasvonsa televisiossa – yksi yllättää tunnustuksellaan

Sinkut paljaana -realitysarjan toisella kaudella naiset ovat valmiita paljastamaan ensitreffeillä meikittömien kasvojensa lisäksi suurimmat salaisuutensa ja heikkoutensa.

Sinkut paljaana 2 alkaa Yle Areenassa tammikuussa. Ohjelman juontajana toimii Emma Karasjoki.

8.12.2021 9:01

Sinkut paljaana -realitysarjan uusi tuotantokausi nähdään Yle Areenassa 1. tammikuuta. Ohjelman toisella kaudella nähdään kuusi ulkonäöstään tunnettua julkisuuden henkilöä. Sarjassa naiset pesevät kasvonsa ja suuntaavat ensitreffeille ilman meikkiä tai näyttäviä vaatteita.

Mukana ovat tällä kertaa reality-tähti Mathilda "Mattu" Westerberg, transtaustainen glamourmalli ja kauneusalan ammattilainen Elena Vikström, The Face Of African Queen -voittaja Aja Daffeh, läskiaktivisti, realitytähti ja työkseen rohkeissa kuvissa poseeraava Anna Roininen, tosi-tv-kaunotar ja someyrittäjä Endia Patterson sekä povikaunotar ja viihdeyrittäjä Marianne Kallio.

Ohjelmaa luotsaa myös sen toisella kaudella Yle Kioskista tunnettu videontekijä ja ulkonäköpaineista paljon keskustellut sosiaalisen median vaikuttaja Emma Karasjoki. Sarjan toisen tuotantokauden on käsikirjoittanut ja ohjannut Vera Olsson, ja sen on Ylelle tuottanut Aito Media Oy. Sarja perustuu brittiläiseen formaattiin Beauty Queen and Single.

Sosiaalisen median vaikuttaja Mathilda ”Mattu” Westerberg nousi julkisuuteen Temptation Island Suomi -tosi-tv-sarjan siivittämänä. 24-vuotias Mattu on muun muassa tunnustanut suurentaneensa rintansa miellyttääkseen muita. Hänet on totuttu näkemään aina viimeisen päälle huoliteltuna. Treffeille meno hiukset kiinni ja ilman meikkiä ei tunnu lainkaan helpolta ajatukselta.

Mattu etsii rinnalleen empaattista ihmistä, ja häntä kiinnostaa etenkin se, miten kilpakosijat käyttäytyvät konfliktitilanteissa. Mattulla on mielenterveyteen liittyvä salaisuus, josta hän ei ole aiemmin puhunut julkisesti. Nyt hän kuitenkin aikoo paljastaa sen treffikumppaneilleen heti ensitreffeillä.

– Taistelen häpeää vastaan aina kun muistan. Häpeä on juuri se asia, jolla minua yritetään saada olemaan puhumatta näistä asioista, Mattu kertoo ohjelman tiedotteessa.

Mukana ohjelmassa on myös Suomen ensimmäisen Face of African Queen -kauneuskilpailun voittanut Aja Daffeh kuvailee itseään iloiseksi ja pirteäksi, mutta hän kantaa harteillaan myös suurta surua. 28-vuotias Aja on syntynyt Gambiassa ja muuttanut Suomeen 7-vuotiaana. Gambiassa hän joutui silpomisen eli ympärileikkauksen uhriksi, mikä on aiheuttanut hänelle terveysongelmia sen jälkeen aina tähän päivään asti. Aja haluaa puhua aiheesta julkisesti, jotta edes yksi ihminen voisi välttää hänen kohtalonsa.

Treffeissä Ajaa jännittää silpomisesta puhumisen lisäksi hänen omien afrohiuksiensa paljastaminen, sillä kauneusihanteiden vuoksi hän pitää aina peruukkia. Lisäksi Aja tekee poikkeuksellisen tunnustuksen: naisen jännitystä lisää nimittäin se, ettei Aja ole koskaan aiemmin käynyt treffeillä.

Niin ikään Temptation Island Suomi -ohjelmasta julkisuuteen ponnahtanut, 22-vuotias Anna Roininen kertoo olevansa intersektionaalinen feministi ja läskiaktivisti. Hän on luonut uraa tekemällä sisältöä Onlyfans-palveluun, minkä myötä hän saa nykyään elantonsa virtuaalisesta seksityöstä.

–Yhteiskunnan asettamat ulkonäköpaineet naisille on ihan käsittämättömät. Mä en jaksa enää vihata joka päivä itseäni, Anna kertoo ohjelman tiedotteessa.

Anna deittailee kaikkia sukupuolia ja toivoo kumppanikseen ihmistä, joka ei säikähdä oikeita asioita ja keskusteluja. Anna kertoo harjoitelleensa treffailua melko paljon, mutta meikittä treffeille meneminen jännittää häntä.

– Mulla on pelko, että kun menen treffeille ilman meikkiä, niin olenkin kömpelö läski, joka löllertää sinne deiteille.

Glamourmalli ja kauneusalan yrittäjä Elena Vikström on käynyt Suomen nuorimpana läpi sukupuolenkorjausleikkaukset. Tämän lisäksi hänelle on tehty useita kauneusleikkauksia. Transtaustainen, sanavalmis Elena on tarkka näyttävästä ja huolitellusta ulkonäöstään.

– Meikeissä mulla on itsevarma olo, mutta kun alkaa ottaa näitä pois, niin muistaa taas, että mitä kaikkea pitäisi vielä itselleen tehdä, Elena kertoo ohjelman tiedotteessa.

Elena toivoo kumppanikseen spontaania miestä, joka ei ole liian normaali. Elena rakastaa yltiöfeminiinistä ulkonäköään ja haluaa tuoda kurvinsa esiin vartalonmyötäisissä vaatteissa, joten eniten häntä jännittää löysään mekkoon pukeutuminen.

– Musta tulee yhtäkkiä Muumilaakson Mörkö, niin se ei säväytä mua, hän pamauttaa.

Marianne Kallio nousi julkisuuteen osallistuttuaan useisiin eri realityohjelmiin peräkkäin. Näyttävä Marianne on juuri valmistunut lähihoitajaksi mutta tekee töitä somessa sekä julkaisee myös seksuaalista sisältöä omilla tileillään.

Marianne on kokenut elämässään hyvin raskaita asioita, joiden vuoksi hän kärsii kovasta luottamuspulasta. Tämä aiheuttaa ongelmia myös kumppanin etsimisessä. Nyt hän aikoo paljastaa raskaat arpensa deittikumppaneilleen ensitreffeillä.

– Tää on ensimmäinen kerta, kun mä uskallan puhua näistä julkisesti ääneen, Kallio kertoo ohjelman tiedotteessa.

Näyttävä Endia nousi julkisuuteen tosi-tv-kaunottarena. Endia työskentelee järjestyksenvalvojana, ja hän on osallistunut menestyksekkäästi lukuisiin kauneuskilpailuihin. Endia julkaisee rohkeaa seksuaalista sisältöä omilla sometileillään. Endia aloitti mallin uran jo nuorena, ja sen myötä alkoivat myös kamppailut kehonkuvan hahmottamisen kanssa.

Endia kärsii kovista ulkonäköpaineista ja sanoo ottavansa joskus satoja selfieitä itsestään, ennen kuin on tyytyväinen edes yhteen kuvista. Treffeille meikkien poistamisessa häntä jännittää etenkin kasvojen arpien ja epäpuhtauksien paljastuminen.

Sinkut paljaana toinen tuotantokausi alkaa Yle Areenassa 1. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?