Jasper Pääkkönen julkaisi yllättäen tylyn twiitin Tuntematon Sotilas -elokuvaan liittyen - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen julkaisi yllättäen tylyn twiitin Tuntematon Sotilas -elokuvaan liittyen – kuvankaappaus leviää somessa

Jasper Pääkkösen päivitys Tuntematon sotilas -elokuvaan liittyen keräsi nopeasti paljon tykkäyksiä ja kommentteja.

7.12.2021 14:13

Ylen TV2 esitti maanantain myöhäisillassa itsenäisyyspäivän kunniaksi Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan vuodelta 2017.

Neljä Jussi-palkintoa voittanut elokuva on kerännyt julkaisustaan lähtien valtavasti huomiota. Elokuvan budjetti oli yli seitsemän miljoonaa euroa. Louhimiehen Tuntematon oli elokuvateattereissa pyöriessään ensimmäinen suomalainen elokuva yli 50 vuoteen, joka keräsi teattereissa yli miljoona katsojaa.

Huomiolta ei tälläkään esityskerralla vältytty. Menestynyt suomalainen näyttelijä Jasper Pääkkönen lykkäsi Twitteriin sunnuntaina kipakan twiitin, jossa hän kritisoi Helsingin Sanomien julkaisemia artikkeleita kyseisestä elokuvasta.

HS.fi linja hakusessa, Pääkkönen latasi.

HS:n elokuvatoimittaja Veli-Pekka Lehtonen kirjoitti lauantaina julkaistussa esseessään, että Tuntematon sotilas on hänen mielestään 2010-luvun tärkein kotimainen elokuva.

Saman lehden elokuvakriitikko Juho Typpö puolestaan kirjoitti elokuvan julkaisuvuonna 2017, että Louhimiehen Tuntematon on ”turvallinen, riskitön ja kaikkia miellyttämään pyrkivä Suomi 100 -juhlakuvaelma”. Typpö antoi elokuvalle kaksi tähteä viidestä.

Pääkkösen päivitys on kerännyt Twitterissä paljon huomiota.

Kirjailija Petteri Sihvonen huomautti, että Pääkkösen jakamat kuvankaappaukset HS:n otsikoista ovat eri toimittajien jutuista:

Valtiotieteilijä Kasper Kannosto kirjoittaa, että olisi huolestunut, jos HS:lla olisi vain ”yksi ikuinen linja” elokuvasta:

Muutkin Twitter-käyttäjät huomauttivat, että elokuvakritiikki ei ole ”lehden linja”, kuten Pääkkönen väittää, vaan yksittäisen kirjoittajan näkemys.

Soon taide semmosta että siitä on eri ihmisillä erilaiset mielipiteet, eräs käyttäjä tiivisti.

Eri toimittajia, eri mielipide.

Näin viestitti Pääkköselle myös Ylen taloustoimittaja Petteri Lindholm:

Kritiikki on yksittäisen tyypin näkemys. Vaiks Guardianissa joskus useampi toimittaja arvioi saman leffan ja toinen voi haukkua ja toinen ylistää.

Pääkkösen päivitys keräsi paljon kiitosta Tuntematon sotilas -faneilta. Osa kommentoijista intoutui hämmästelemään kahden tähden arvostelua elokuvalle.

Ostin tämän uusimman heti kun ilmestyi. Upea. Mestariteos. En ymmärrä dissauspuheita ollenkaan, ja luulen, että ei moni muukaan.

Louhimiehen Tuntematon sotilas on paras versio kirjasta, ja tämä kaikella arvostuksella Laineen versiota kohtaan. Vesala olisi ansainnut Jussinsa parhaasta naissivuosasta.

Mutta kauneus on katsojan silmässä, sanotaan. Kaikki eivät lämpene Louhimiehen Tuntemattomalle.

Edelleen olen sitä mieltä, että HS oli 2017 oikeassa, yksi Twitter-kommentoija kirjoittaa.

Elokuva jakoi neljä vuotta sitten elokuvakriitikoiden mielipiteitä. Ilta-Sanomien elokuvakriitikko Taneli Topelius antoi elokuvalle täydet viisi tähteä.

Sodan kokemus läpäisee uudessa Tuntemattomassa sotilaassa vihdoin koko kansakunnan – ei vain sotaa käyviä miehiä. Se on suurelokuva, josta ei näy suuruuden painolasti, Topelius kirjoitti.

Lue lisää: Arvio: Tuntematon sotilas kouraisee tunnelatauksellaan ja karistaa klassikosta painolastin – 5 tähteä!

Elokuvalehti Episodi antoi Tuntemattomalle neljä tähteä, samoin Aamulehti. Iltalehti ja Keskisuomalainen antoivat elokuvalle IS:n tapaan täydet viisi tähteä.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?