Yksi maailman suurimmista viihde­sivustoista uutisoi Marinin ”maskittomasta” baari-illasta

Yhdysvaltalainen viihdejätti TMZ kertoo Suomen pääministerin yökerhovierailusta.

Pääministeri Sanna Marinin lauantainen illanvietto on ylittänyt uutiskynnyksen jo useissa ulkomaisissa julkaisuissa.

7.12.2021 2:44

Pääministeri Sanna Marinin lauantainen illanvietto on ylittänyt uutiskynnyksen jo useissa ulkomaisissa julkaisuissa. Viimeisimpänä baari-illasta kertoo yhdysvaltalainen TMZ, joka kuuluu maailman suurimpiin viihdesivustoihin.

Suomen 36-vuotias pääministeri juhli yökerhossa aamuneljään, ei maskia!” otsikko kuuluu vapaasti käännettynä.

Artikkelissa tulkitaan maskiton illanvietto merkiksi siitä, että paikalla olleet ”eivät vaikuta olevan kovin huolissaan koronaviruksesta tai omikronvariantista”.

Artikkelissa ei mainita ulkoministeri Pekka Haaviston koronavirustartuntaa eikä Marinin altistumista virukselle. Pääministeri vietti iltaa ravintolassa ja yökerhossa lauantaina sen jälkeen, kun hän sai tiedon korona-altistumisesta. Turvallisuusosaston tekstiviestit, joissa kehotettiin välttämään kontakteja, eivät tavoittaneet Marinia.

Lue lisää: Tämä tiedetään pää­ministeri Marinin illan­vietosta korona-altistumisen jälkeen – viestinnässä useita avoimia kysymyksiä

Sen sijaan TMZ:n jutussa kehutaan Suomen hyvää rokotekattavuutta. Jo heti jutun alussa kerrotaan Suomen olevan ”superrokotettu”.

Suomessa paljon huomiota ja kritiikkiä herättäneestä illanvietosta on kirjoitettu aiemmin jo ainakin Ruotsin, Viron ja Britannian iltapäivälehdissä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?