Ina Mikkola kritisoi miesten pukeutumista Linnan juhlissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tyylitaituri Ina Mikkola latasi suorat sanat miesten pukeutumisesta Linnan juhlissa: ”Ei me olla enää missään 50-luvulla”

Ina Mikkola ei pelkää rikkoa rajoja pukeutumisellaan.

Ina Mikkola avautui juhlapukeutumisesta Ylen ohjelmassa.

6.12.2021 22:30

Perinteiset Linnan juhlat korvattiin tänä vuonna useammilla tv-lähetyksillä, joista yksi oli Ylen Linnan juhlien rennon letkeät Sohvabileet. Ohjelmassa tv-juontajat Lloyd Libiso ja Aleksi Rantamaa seurasivat virallista Linnan juhlat -lähetystä yhdessä tv-katsojien ja julkkisvieraiden kanssa.

Yksi illan vieraista oli toimittaja Ina Mikkola, joka tunnetaan teräväsanaisuutensa lisäksi omintakeisesta tyylistään. Illan isännät intoutuivatkin utelemaan Mikkolalta, miten hän haluaisi kehittää Linnan juhlien pukuloistoa tulevaisuudessa.

– Mun mielestä on vähän harmillista, että klassinen miestenpukeutuminen on tosi geneeristä ja tylsää, Mikkola pohti Sohvabileiden lähetyksessä.

Hän kertoi toivovansa, että tulevina vuosina myös miehet uskaltaisivat rikkoa rajoja ja käyttää värejä pukeutumisessaan, kuten asusteissa.

– Ei me olla enää missään 50-luvulla, vaan me ollaan tällä aikakaudella ja siihen voisi tuoda lisää vapauksia.

Ina Mikkola, 31, on suomalainen toimittaja ja kirjailija.

Mikkola vinkkaa haastattelijoilleen, että asusteista, kuten rusetista tai taskuliinasta on helppo aloittaa.

– Mutta tämä on vähän sellainen asia, että kuinka paljon sitä etikettiä uskaltaa rikkoa.

– Arvokkaassa tilaisuudessa tiettyjä elementtejä on hyvä kuitenkin kunnioittaa.

– Miesten pukeutumisessa Linnan juhlissa saisi vähän enemmänkin venyttää sitä rajaa.

Jos Mikkola itse saisi kutsun Linnaan, hänellä olisi vastassaan niin sanottu asukriisi.

– Mä varmaan flippaisin, enkä tiedä mitä tekisin. Haluaisin, että asuni olisi ihan överi. Kyllä sen pitäisi olla sitä juhlaa varten mietitty, Mikkola miettii.

Yksi asia on kuitenkin varmaa: hänen asustaan löytyisi rusetti, joka on hänen tyylinsä tavaramerkki. Mikkola kertoo olevansa intohimoinen vintage-mekkojen metsästäjä ja hänellä onkin kotonaan iso läjä iltapukuja jo valmiiksi. Vanhimmat puvut ovat peräisin 20-luvulta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?