Huomasitko nämä yksityiskohdat Jenni Haukion juhlalookissa? Hopeakoruilla salaperäinen sanoma

Muistatko vielä, millaisia koruja Jenni Haukion yllä on nähty aiempina vuosina?

Suuret hopeakorut kiinnittävät huomion Jenni Haukion itsenäisyyspäivän asussa.

6.12.2021 19:16

Yksi Linnan juhlien odotetuimmista hetkistä on vuodesta toiseen se, kun presidenttipari astelee ensimmäistä kertaa yleisön eteen itsenäisyyspäivän iltana. Tänä vuonna juhlat pidetään poikkeusmenetelmin, mutta juhlan tunnusta ei siitä huolimatta ole tingitty ja presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ovat luonnollisesti pukeutuneet parhaimpiinsa.

Rouva Jenni Haukion yllä nähdään kaksiosainen asu, jonka yläosa kimaltelee metallinsävyisenä. Alaosana on musta polvimittainen hame.

Lue lisää: Tältä näyttää rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhla-asu – poikkeaa merkittävästi perinteisestä

Korvissaan hänellä on paidan väriin sopivat korvakorut. Ne ovat peräisin Kalevalan mallistosta, joka kantaa nimeä Vetovoima. Haukion ranteessa oleva paksu rannekoru kuuluu samaan sarjaan. Näyttävän korumalliston sanoma kiteytyy siihen, että asiat ovat harvoin mustavalkoisia.

– Asiat eivät ole aina sitä, miltä näyttävät. Malta pysähtyä, katsoa ja kuunnella. Avoimin mielin, ennakkoluulottomasti. Saatat nähdä asioita aivan uudessa valossa. Löytää kauneutta sieltä mistä et uskonut sitä löytäväsi. Huomata, kuinka vastakohdat voivat täydentää toisiaan. Muodostaen harmonisia kokonaisuuksia, Kalevala kuvailee mallistoa verkkosivuillaan.

Koruvalmistajan mukaan suunnittelun lähtökohtana on ollut oivaltava muotoilu, leikkimielisyys ja yhdisteltävyys.

Haukion itsenäisyyspäivän koruilla on hintaa yhteensä noin 700 euroa.

Rannekoru on samaa sarjaa

Rouva Jenni Haukio tunnetaan verrattain maltillisena korujen käyttäjänä, mutta toisinaan hänen yllään on nähty näyttäviä ja erikoisiakin asusteita.

Vuonna 2016 Haukion yllä nähtiin kenties dramaattisin kaulakoru tähän asti. Ikoniseen violettiin iltapukuun yhdistetyt korut oli valmistanut Mika Tarkkanen.

2016

Seuraavana vuonna Haukion sammaleenvihreän asun kohokohta oli erikoinen käsikoru, jossa komeili Suomen kansalliskukka kielo.

2017

Vuoden 2018 Linnan juhlissa Haukion juhlakorut oli suunnitellut nuori korusuunnittelija Ildar Wafin.

2018

Edellisen kerran kun Linnan juhlia juhlittiin perinteisin menoin Haukion korut olivat niin ikään Kalevalan tuotantoa. Kaikuja-sarjan kaula- ja korvakoruilla oli hintaa yhteensä noin tuhat euroa.

2019

Lue lisää: Näin itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna – koronapandemia estää perinteisen juhlinnan

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?