Sandra Bullock paljastaa, millaista oli alkaa traumatisoituneen lapsen äidiksi – Laila-tytär piilotti ruokaa ja lymysi komerossa

Näyttelijä Sandra Bullock pelasti tyttärensä sijaiskotikierteeltä vuonna 2015.

Sandra Bullockilla on kaksi adoptiolasta.

5.12.2021 12:27

Hollywood-tähti Sandra Bullock, 57, on kahden lapsen onnellinen äiti. Bullock adoptoi 11-vuotiaan Louis-poikansa tämän ollessa vain 10 päivän ikäinen ja viisi vuotta myöhemmin 2-vuotiaan Laila-tyttären.

Bullock kertoi nykyään 9-vuotiaan Lailan ensi askelista hänen tyttärenään Red Table Talk -ohjelmassa tällä viikolla. Bullockin mukaan alku ei ollut helppo, sillä Laila oli reilun kahden elinvuotensa aikana ehtinyt asua kolmessa eri sijaiskodissa. Bullockin mukaan lastensuojelun hoidossa ollut Laila oli hyvin traumatisoitunut ja se näkyi, kun hän muutti näyttelijän luo.

Bullock kertoi keskusteluohjelmassa, että kun hän pelasti Lailan sijaiskotikierteestä, nukkuivat lapset näyttelijän vaatehuoneessa, jotta he olisivat mahdollisimman lähellä häntä. Välillä Laila katosi, eikä Bullock meinannut löytää häntä mistään.

– Hän saattoi olla komerossa kaikki vaatteet päällään tai hän oli kirjahyllyssä piileskelemässä. Hän oli aina valmiina lähtemään. Hän sanoi minulle koko ajan, että hän on lähdössä, Bullock muistelee.

Pieni Laila oli tottunut siihen, että hänen piti jatkuvasti vaihtaa paikkaa, eikä mikään ollut pysyvää. Bullock päätti tehdä tytölle selväksi, että minne ikinä tämä menisi, seuraisi hän perässä.

– Hän sanoi ”minä lähden” ja minä totesin, että ”Ok, tulen perässäsi. Tiedoksi, että voit lähteä, mutta minä olen silti tässä. En aio mennä minnekään”, Bullock kertoo.

Bullock huomasi nopeasti, että Lailalla oli myös muunlaisia traumoja, jotka nousivat pintaan päivittäin aivan normaaleissa tilanteissa.

Joskus Bullock syytti tilanteista itseään, mutta oppi pian, että ne johtuivat siitä, että Laila meni eräänlaiseen selviytymistilaan hätääntyessään. Bullockin mukaan piileskelyn lisäksi se näkyi Lailan suhtautumisessa ruokaan.

– Laila piilotti ruokaa. Se oli selviytymismekanismi.

Bullock uskoo, että traumat seuraavat Lailaa läpi tämän elämän, mutta hän aikoo tehdä kaikkensa auttaakseen tytärtään selviytymään niistä. Hän on muun muassa luvannut, että kun Lailan on aika mennä yliopistoon, muuttaa hän tyttärensä tueksi samalle paikkakunnalle – oli se missä tahansa.

Lailan adoptoimisen aikaan Sandra Bullock oli jo löytänyt nykyisen puolisonsa Bryan Randallin. Louisin hän adoptoi pian sen jälkeen, kun hänen liittonsa tv-persoona Jesse Jamesin kanssa päättyi pettämisskandaaliin.

Bullock tunnetaan lukuisista menestysrooleistaan Hollywoodissa. Hänet palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla Elämä pelissä -elokuvasta vuonna 2010. Myös rooli Gravity-elokuvassa toi hänelle parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?