Kommentti: Shirly Karvinen veteli taustalla naruista ja teki aggressiivisia liikkeitä – Paulin upea tuhkimotarina jäi vaille kruunua - Viihde - Ilta-Sanomat

Kommentti: Shirly Karvinen veteli taustalla naruista ja teki aggressiivisia liikkeitä – Paulin upea tuhkimotarina jäi vaille kruunua

Kaikki kunnia Shirlyn taktiselle pelille, mutta sarjan fanina puolsin Paulin voittoa. Sympatiani saa usein pelaajat, jotka käyvät yksinäistä taistelua valtaliittoumaa vastaan, kirjoittaa toimittaja ja Selviytyjät-addikti Niko Karvanen.

Juontaja, ex-missi Shirly Karvinen päihitti finaalissa muusikko Paul Elias Uotilan.

6.12.2021 8:15

Selviytyjien viides tuotantokausi huipentui sunnuntaina, kun Shirly Karvinen päihitti finaalissa Paul Elias Uotilan äänin 6-3. Vuoden 2016 Miss Suomesta tuli samalla ensimmäinen Selviytyjien kotimaisen version naisvoittaja.

Lue lisää: Shirly Karvinen voitti Selviytyjät! Tätä arkista asiaa hän ikävöi eniten

Lue lisää: Paulin uskomaton nousu ei riittänyt voittoon – paljastaa, mitä jännitti Selviytyjät-finaalissa eniten

Shirly todellakin ansaitsi voittonsa pelattuaan taidokkaasti sosiaalista peliä luomalla hyvät suhteet kanssakilpailijoihin. Lisäksi ansioksi tulee laskea Shirlyn ja kolmanneksi sijoittuneen Eveliina Tistelgrenin välisessä finaalijakson keskustelussa noussut huomio: heillä oli näppinsä lähes jokaisen pudotuksen taustalla.

Shirly kontrolloi peliä kulisseista käsin, mutta ei missään vaiheessa noussut uhaksi liittolaistensa silmissä. Omaa tarinaansa kertoo se, että finaalissa annetut äänet olivat yhtä lukuun ottamatta ainoat laput, joissa ylipäätään luki Shirlyn nimi.

Shirlyn nimeä ei kirjoitettu lapulle kauden aikana yhdessäkään äänestyksessä.

Tulos oli sosiaalisen median perusteella karvas pettymys altavastaajana kansan sympatioita läpi kauden keränneen Paulin kannattajille, kun poikkeuksellisen kivikkoinen taistelu finaaliin asti jäi viimeistä sinettiä vaille.

Lue lisää: Selviytyjät Suomi -sarjaan osallistunut Paul joutui ohjelman jälkeen terapiaan – kuvauksissa tapahtui ikäviä asioita

Paul voitti kisan aikana uskomattomat viisi henkilökohtaista koskemattomuutta ja kirsikkana kakun päälle finaalikisan, joka antoi mahdollisuuden valita Shirlyn vierelleen finaalikaksikkoon.

Paulin kisadominanssi oli ainutlaatuista jopa kansainvälisellä tasolla: viidellä koskemattomuuskisan voitolla pääsee jakamaan yhdysvaltalaisversion ennätystä yhden kauden aikana otetuissa voitoissa.

Finaalikisan jälkeen tehdyn finaalikumppanin valinnan ei pitäisi jäädä kummittelemaan Paulin mieleen, sillä tuomariston liittolaisia sisältänyt kokoonpano olisi todennäköisesti suosinut samalla tavalla Eveliinaa, jolla olisi ollut myös vapaavalintainen ekstraääni annettavana haluamalleen jäsenelle.

Tuomariston grillaus jäi kohtalaisen vaisuksi. Paul sai runtua kolikkoihin nojanneesta pelistään ja tunteiden manipuloinnista, kun taas Shirly sai kuulla palautetta tuittuilustaan.

Lue lisää: Katsojat järkyttyivät Shirly Karvisen käytöksestä tv:ssä – näin hän selittää rumaa tilannetta

Katsojalle kävi selväksi kumman finalistin suuntaan tuomaristo oli kallellaan viimeistään siinä vaiheessa, kun moni juryn jäsen puhutteli Shirlyä kysymysten kohdalla lempinimellä ”Sipe”.

Kaikki kunnia Shirlyn taktiselle pelille, mutta sarjan fanina puolsin Paulin voittoa. Sympatiani saa usein pelaajat, jotka käyvät yksinäistä taistelua valtaliittoumaa vastaan.

Paul voitti kauden aikana kaikkiaan viisi henkilökohtaista koskemattomuutta.

Paulilla ei muiden kilpailijoiden maalitauluna ollut yhtään varaa virheisiin, ja näin ollen oli lähes jokaisessa kisassa pakkovoiton edessä, eikä miehellä ollut tukenaan vaikutusvaltaisia liittolaisia.

Kritiikki kolikoihin nojaavasta pelistä ei kestä tarkastelua, sillä Paul sai kolikot luotuaan hyvät suhteet hylättyjen saarella Lauri Salovaaraan ja Aarni Mikkolaan. Lisäksi Paul osasi käyttää kolikot oikeissa saumoissa ja pani näyttelijänlahjansa peliin Ville ”Viki” Eerikkilän pudotuksessa, joka oli yksi kauden suurimmista jymypaukuista.

Yhdysvaltalaisversion peruspilarit tiivistyvät sloganiin ”outwit, outplay & outlast”, jotka tarkoittavat sosiaalista peliä, kilpailuja sekä etujen käyttöä ja äänestyksistä selviämistä. Shirly oli tällä kaudella sosiaalisen osa-alueen mestari, kun taas Paul hallitsi puolestaan kahta muuta.

Viihdearvossa kausi jäi lopulta kuitenkin hieman edellisen tykkikauden varjoon. Shirlyn ja Eveliinan johtama valtaliittouma sai tahtonsa läpi miltei jokaisessa äänestyksessä, ja Vikin pudotuksen ulkopuolella mullistavia peliliikkeitä ei juurikaan nähty.

Edellisellä Pohjola-kaudella nähtiin dramaattisia heimoneuvostoja, joissa pelattiin amuletteja ja nähtiin takinkääntöjä. Tällä kertaa putoajat pystyi päättelemään jo ennen heimoneuvostoa ja ainoastaan Paulin koskemattomuudet ja kolikot sekoittivat enemmistöliittouman suunnitelmia.

Uutuutena tulleet kolikot ja Hylättyjen saari olivat kuitenkin mielestäni onnistuneita lisämausteita, jotka tekivät tehtävänsä eli sekoittivat pakkaa ja avittivat altavastaajaa ylivoimaisen tilanteen edessä.

Suurinta draamaa kaudella olivat osallistujien vahvat tunnereaktiot, kun monella kilpailijalla henkinen väsymys tulvi yli kyyneliin murtumisina. Lisäksi keskustelua herätti kilpailijoiden tyly käytös etenkin Paulia ja Aarnia kohtaan.

Lue lisää: Kommentti: Selviytyjissä nähtiin ehkä kaikkien aikojen joukkokiusaustapaus – Eikö teitä hävetä?

Pelin itse kokeneet saavat määritellä, oliko tapahtumissa kyse kiusaamisesta. Joka tapauksessa täytyy muistaa, että Selviytyjät on julma sosiaalinen peli, jossa valehtelulla ja selkäänpuukotuksella selviää eteenpäin.

Shirlyn voittoa ei kuitenkaan himmennä se, että voitto saavutettiin aggressiivisella taktikoinnilla, valehtelulla ja kieroilulla. Molemmat finalisteista olisivat ansainneet voiton, mutta tuomaristo arvosti Shirlyn pelityyliä enemmän.

Mikäli näemme vielä uusia tuotantokausia toivon, että osallistujat lähtisivät rohkeammin tekemään peliliikkeitä liittojen johtohahmoja vastaan ja mullistamaan vallitsevaa tilannetta. Kieroilu on sallittua!

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää: Aarni Mikkola järkyttyi Selviytyjiin lähtiessään, kun mukaan ei saanut edes kosteusvoidetta: ”Minulla on ollut ongelmaiho nuoresta pitäen”

Lue lisää: Selviytyjistä pudonnut Sanna ei enää ollut tunnistaa itseään saarella – ystävä Jari: ”Olin huolissani Sannan mielenterveydestä”

Lue lisää: Paul sai Selviytyjissä rakkaudentäyteisen kirjeen tyttöystävältään – paljastaa nyt parisuhteen tilanteen: "Haluan tulla ulos tämän asian kanssa"

Lue lisää: Kommentti: Selviytyjät Suomi -tuotannossa tehtiin ihmeellinen emämoka – ja se näkyi välittömästi katsojaluvuissa

Korjaus 6.12. kello 16.12: Shirly Karvinen sai kisan aikana yhden äänen. Finaalissa annetut voittajaäänet eivät olleet ainoat laput, joissa luki Karvisen nimi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?