Miljardöörin roisit viestit vuotivat medialle ja johtivat ”maailman kalleimpaan avioeroon” – nyt taustalta paljastui härski seikka - Viihde - Ilta-Sanomat

Miljardöörin roisit viestit vuotivat medialle ja johtivat ”maailman kalleimpaan avioeroon” – nyt taustalta paljastui härski seikka

Amazon-miljardööri Jeff Bezosin kahden vuoden takaisesta avioerosta on ilmennyt uusia tietoja.

Jeff Bezos erosi vaimostaan vuonna 2019.

3.12.2021 6:30

Maailman rikkaimpiin miehiin lukeutuvan Jeff Bezosin yksityiselämää on seurattu yhdysvaltalaismedioissa tiiviisti sen jälkeen, kun hän vuonna 2019 ilmoitti eroavansa vaimostaan MacKenzie Scottista. Vaikka pariskunta kertoi tuolloin eron tapahtuneen yhteisymmärryksessä kävi pian ilmi, että taustalla olisi ollut Bezosin uskottomuus.

The Enquirer -lehti nimittäin sai vuonna 2019 haltuunsa miljardöörin uutisankkuri Lauren Sanchezille lähettämiä tekstiviestejä, joiden sävy on erittäin suorasukainen. Tuolloin kerrottiin, että Bezos olisi lähettänyt uutisankkurille alastonkuvia ja lemmekkäitä viestejä.

– Arvaa mitä? Haluan olla vähän humalassa tänä iltana. Haluan puhua kanssasi ja suunnitella yhdessä. Kuunnella ja nauraa. Haluan olla kanssasi, kuului yksi lehden haltuunsa saamista viesteistä.

– Haluan haistella sinua, hengittää sinua. Haluan pitää sinua sylissäni... Suudella huuliasi. Rakastan sinua, olen rakastunut sinuun, Bezos viestitteli Sanchezille keväällä 2019.

Lue lisää: Maailman rikkain mies jäi kiinni rysän päältä – lähetteli rivoja viestejä salarakkaalleen: petetty vaimo voi saada erossa jopa 70 miljardia euroa

Nyt, yli kaksi vuotta avioeron jälkeen, medialle vuodettujen tekstiviestien alkuperä on selvinnyt, kertoo Wall Street Journal. Lehden hiljattain julkaiseman artikkelin mukaan viestit sekä Bezosin Sanchezille lähettämät kuvat olivat peräisin miljardöörin rakastajattaren veljeltä, Michael Sanchezilta.

Jeff Bezos erosi vaimostaan vuonna 2019.

Wall Street Journalin haastattelemien sisäpiirilähteiden mukaan Sanchezille maksettiin kuvista ja tekstiviesteistä 200 000 dollaria, eli noin 177 000 euroa. Sanchez oli ollut kuvat ja viestit ostaneen lehden palkkalistoilla aikaisemminkin, mutta palkkio oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Wall Street Journalin mukaan Sanchezin kanssa solmittiin myös poikkeuksellinen sopimus mahdollisista provisioista.

Bezos oli aiemmin antanut ymmärtää, että suhde Sancheziin olisi alkanut vasta kun hänen ja MacKenzie Bezosin liitto oli päättynyt. Tekstiviestit kuitenkin paljastivat, että miljardööri viestitteli Sanchezille jo ollessaan yhä naimisissa, kuten myös Lauren Sanchez oli tuolloin tahollaan.

Jeff Bezos ja MacKenzie Scott menivät naimisiin vain kolmen kuukauden tapailun jälkeen vuonna 1993. Heidän liittonsa kesti kaikkiaan 25 vuotta. Heillä on neljä yhteistä lasta. Kirjailija MacKenzie Scottista, 50, tuli eron myötä vuonna 2019 maailman neljänneksi rikkain nainen.

MacKenzie piti erossa neljänneksen pariskunnan omistamista Amazonin osakkeista. Jeff Bezosille jäi Amazonin osakkeista 12 prosenttia, mutta hän sai myös äänivallan ex-vaimonsa osakkeista. Osakkeiden arvo oli vuonna 2019 114,8 miljardia dollaria (102,2 miljardia euroa). Tämän vuoksi pariskunnan avioeroa on pidetty yhtenä ”maailman kalleimmista eroista”.

Ero teki MacKenziestä yhden maailman rikkaimmista naisista.

Eron jälkeen MacKenzie Scottin jälkeisen omaisuuden nettoarvoksi arvioitiin noin 36,5 miljardia dollaria, eli 32,5 miljardia euroa. Viimeisin arvio hänen omaisuudestaan on noin 53 miljardia dollaria eli noin 44,6 miljardia euroa.

Scott teki pari vuotta sitten lupauksen lahjoittaa valtaosan omaisuudestaan erilaiseen hyväntekeväisyyteen. Esimerkiksi viime joulukuussa hän lahjoitti yli 3,5 miljardia euroa 384 eri organisaatiolle.

Jeff Bezos on puolestaan tunnettu maailman rikkaimpana miehenä. Lokakuussa Tesla-miljardööri Elon Musk kuitenkin ohitti Bezosin tuoreessa listauksessa. Jeff Bezosin omaisuus on tällä hetkellä 191,6 miljardia dollaria (166 miljardia euroa).

Lue lisää: Jeff Bezosin ex-vaimo, miljardööri MacKenzie Scott meni uudelleen naimisiin – uusi rakas on opettaja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?