Popedan basisti Jyrki Melartin lopettaa bändissä - Viihde - Ilta-Sanomat

Popedalta yllätysuutinen: Basisti jättää bändin

Popedan basisti Jyrki Melartin lopettaa pitkän uran jälkeen.

Jyrki Melartin on Popedan pitkäaikaisin basisti, joka aikoo nyt siirtyä nauttimaan eläkepäivistään.

30.11.2021 12:51

Popeda-yhtyeestä tunnettu basisti Jyrki Melartin aikoo jättää bändielämän taakseen. Yhtye kertoo Melartinin lopettamispäätöksestä virallisella Facebook-sivullaan. Lisäksi bändin keulakuva Pate Mustajärvi vahvistaa asian omalla henkilökohtaisella sivullaan.

– Kiitos Jykä kuluneista vuosista, ja mukavia eläkepäiviä! Ja niin kun mää luulin, että ehdin ennen sua. Ikuisella ystävyydellä, Pauli, Mustajärvi kirjoittaa Facebookissa nostalgisen kuvan kera.

Melartinin lopettamispäätös on kerännyt lyhyessä ajassa lukuisia reaktioita sosiaalisessa mediassa. Monet fanit kiittävät basistia kuluneesta matkasta ja toivottavat hänelle kaikkea hyvää jatkoon.

– Yksi kaikkien aikojen parhaita suomalaisia rock-basisteja. Hyviä eläkepäiviä Jyrki, joku toivottaa.

– Kiitos Mellu näistä vuosista! Nauti vapaaherran ansaituista päivistä.

– Nöyräksi vetää, hieno ura, sanoo toinen.

Popeda perustettiin Tampereella vuonna 1977.

Osa ryhtyi Melartinin lopettamispäätöksen myötä miettimään lopettaako kohta koko bändi. Popeda perustettiin Tampereella vuonna 1977, joten se on toiminut kohta jo huimat 45 vuotta.

– Kyllähän tää hiukan väistämättä tuo ajatuksen, että kuinka kauan Popeda jatkaa enää. Tämä toteamus reilun kymmenen vuoden ajalta ollut se, että Popeda jatkaa niin kauan kuin siinä on Mustajärvi, Hautamäki ja Melartin.

Lue lisää: 65 vuotta täyttävällä Pate Mustajärvellä ei ole aikomustakaan jäädä eläkkeelle – koronasta seurasi merkittävä muutos

Melartinin lopettamisilmoitus tulee muutama viikko sen jälkeen, kun Popeda tiedotti soittavansa seuraavat keikkansa tuuraavan basistin, kitaristi Costello Hautamäen Alex-pojan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?