Empire-tähti Jussie Smollett sai jälleen syytteen poliisille valehtelusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv-tähti väitti joutuneensa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi – nyt häntä syytetään jo toistamiseen poliisille valehtelusta

Empire-sarjaa tähdittäneen Jussie Smollettin asianajaja vakuutti oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä, että Smollett oli joutunut todellisen rikoksen uhriksi.

Jussie Smollettia syytetään poliisille valehtelusta.

30.11.2021 6:26

Entinen tv-tähti Jussie Smollett loi ”salaisen suunnitelman,” jossa hän joutui väitetyn viharikoksen uhriksi, syyttäjä sanoi maanantaina alkaneessa oikeudenkäynnissä, BBC uutisoi.

Väitetty viharikos tapahtui tammikuussa 2019. Smollett kertoi tuolloin poliisille, että kaksi miestä hyökkäsi hänen kimppuunsa ja sitoi köyden hänen kaulansa ympärille. Smollettin mukaan miehet huusivat iskulauseita, joilla osoittivat tukensa silloiselle presidentille Donald Trumpille.

Chicagon poliisi ryhtyi tutkimaan epäiltyä viharikosta, ja myöhemmin myös FBI osallistui tutkintaan. Pian viranomaiset alkoivat kuitenkin epäillä, että Smollett ei ollut kertonut totuutta. Mies sai syytteet viranomaisille valehtelusta, mutta niistä luovuttiin maaliskuussa 2019.

Lue lisää: Empire-sarjan tähti vapautettiin kaikista syytteistä

Smollettia vastaan nostettiin kuitenkin viime vuonna kuusi uutta syytettä poliisille valehtelusta. Erikoissyyttäjä perusteli syytteitä sillä, että todisteiden valossa syytteistä ei olisi pitänyt aiemmin luopua.

Syyttäjän mukaan Smollett maksoi nigerialaistaustaisille veljille 3 500 dollaria eli nykykurssilla reilu 3 000 euroa, jotta nämä hyökkäisivät hänen kimppuunsa. Syyttäjän mukaan motiivi oli Smollettin tyytymättömyys palkkaansa Empire-sarjassa, jossa hän näytteli tuolloin. Kohun myötä Smollett kirjoitettiin ulos sarjasta..

Erikoissyyttäjä Dan Webb sanoi Smollettin jopa harjoitelleen kahden veljen kanssa hyökkäyksen ja ohjeistaneen kaksikkoa huutamaan rasistisia ja homofobisia loukkauksia hänelle.

– Hän käski heitä käyttämään köyttä, jotta se näyttäisi viharikokselta.

Smollettin puolustusasianajaja Nenye Uche sanoi AP:lle, että hänen asiakkaansa oli ”todellisen rikoksen” uhri.

– Jussie Smollett on oikea uhri, Uche sanoi oikeudessa.

Hänen mukaansa veljekset hyökkäsivät Smollettin kimppuun, koska he eivät pitäneet näyttelijästä. Uche antoi myös ymmärtää, että hyökkäykseen olisi osallistunut kolmas henkilö.

The Guardianin mukaan Smollett on esimerkiksi selittänyt maksuaan veljeksille sillä, että hän palkkasi toisen heistä henkilökohtaiseksi kuntovalmentajakseen.

Mikäli Smollett todettaisiin syylliseksi, hän voisi saada enintään kolme vuotta vankeutta. Asiantuntijoiden mukaan todennäköistä kuitenkin olisi, että tuomio annettaisiin ehdollisena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?