Laila Halme sai kaksi aivoinfarktia – poika Jussi Halme kertoo laulajan viimeisistä hetkistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Aivoinfarkti vei euroviisulaulaja Laila Halmeen – poika kertoo äitinsä viimeisistä hetkistä

Laila Halme sai lyhyen ajan sisään kaksi aivoinfarktia, joista hän ei enää toipunut entiselleen.

Laila Halme kuoli sunnuntaina 87-vuotiaana. Kuva vuodelta 2008, kun Laila Halme valmistautui jäähyväiskonserttiinsa.

28.11.2021 14:06

Laulaja Laila Halme, 87, on kuollut.

– Tänään vähän ennen kuutta tuli hoitokodista puhelu, että näin on käynyt, kertoo Laila Halmeen poika Jussi Halme kertoi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Jussi Halme kävi lauantaina katsomassa äitiään hoitokodissa.

– Viime viikolla tilanne oli kääntynyt aika pahaksi. Hän oli huonossa kunnossa, kun kävin häntä lauantaina katsomassa, Jussi Halme kertoo.

IS tapasi Laila Halmeen melko hiljakkoin teatterin ensi-illassa. Silloin lady oli vielä täydessä iskussa. Sitten tapahtui terveydentilassa käänne.

– Äidille tuli aivoinfarkti ja sitten toinen. Ensimmäinen aiheutti puolen kehon halvaantumisen. Myöhemmin tuli toinen infarkti, joka sotki puheen.

– Kyllä hän pyörätuolilla meni pitkän pätkän. Neljä viikkoa sitten hän joutui siirtymään sänkypotilaaksi. Siinä tuli kipua, kuihtumista ja vaikka mitä, Jussi Halme kertoo.

Laila Halme oli tuttu vieras lehtikeisari Urpo Lahtisen juhlissa. Villa Urpossa julkistettiin taannoin Laila Halmeen levy hetki muistoille. Tosin Urpo oli silloin jo poissa.

Laila Halme tuli julkisuuteen 1960-luvun alussa, kun hän levytti saksalaislähtöisen laulun Kitara ja meri. Vuonna 1963 Halme edusti Suomea Euroviisuissa kappaleella Muistojeni laulu.

Laila Halme oli näkyvä hahmo Tampereen jazz-piireissä. Missä vain jazzia soitettiin ja laulettiin, Laila Halme oli paikalla. TV2:n viihdeohjelmissa hän oli usein nähty esiintyjä.

Tampereen tv- ja musiikki-ihmisten keskuudessa on käynyt kova kato: Risto Hiltunen, Pertti Nättilä, Waldemar Wallenius, Jukka Törmä... Ja nyt sitten Laila Halme.

– Ei ole enää Ohranjyvässä istujia, sanoo Jussi Halme.

Jussi Halme aloitti muusikon työt jo teini-ikäisenä. Hänen soittoaan on kuultu muun muassa tv-ohjelmissa.

– Melkeinpä kaikki, jotka minut ovat aikoinaan palkanneet, ovat poissa, Jussi Halme kertoo.

Maija Lahtinen, Jussi Halme ja Laila Halme (oik.) Villa Urpossa vuonna 2002.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?