Pikkujouluaika voi olla petollinen – Kalle Kaaja varoittaa liskojen yöstä uudella musiikkivideollaan

Kalle Kaaja on jo parinkymmenen vuoden ajan tarjoillut yleisölleen rock’n rollia, tunnelmallista iskelmää sekä rautalankaa eri kokoonpanojen solistina.

19.11.2021 19:15

Muusikko Kalle Kaaja nousi aikoinaan Topi Sorsakosken seuraajaksi Kulkukoirat-yhtyeeseen alkuperäisen keulamiehen ja legendan perintöä kunnioittaen.

Uusi single Liskojen yö käsittelee viinan kirojen pimeää puolta, josta on kepeä skoolaus ja hauskanpito kaukana.

– Sopivasti pikkujoulukauteen ajoittuva julkaisu toimikoon tavallaan varoittavana esimerkkinä, kun asiat venyvät astetta pidemmälle. Eihän näistä tuskaisista kohmeloista yleensä huudella, Kaaja kertoo.

– Juhlintaa seuraa katumus ja taas luvataan tehdä parannus. Varsinkin jos on tullut hölmöiltyä perisuomalaiseen tapaan. Ei tämä kuitenkaan mikään alkoholinkäytön valistusbiisi ja moraalinen kannanotto ole, Kaaja kertoo uudesta singlestä.

Tarinallisen biisin ympärille ideoitiin teemaan sopiva musiikkivideo.

– Valokuvaajatuttuni Caius Bruun otti luomisesta kopin ja mukaan videolle saatiin kaunis alternative-malli Sweet Wildling.

Kuvauksiin roudattiin myös vanha heteka rekvisiitaksi.

– Perimätiedon mukaan hetekassa on nukkunut säveltäjämestari Toivo Kärjen isä Frans Kärki, joka toimi aikoinaan Laihialla kappalaisena ja rovastina.

– Kärki tunnettiin myös raittiuspuhujana, joten sängyn historia linkittyy kappaleen tekstiin, Kaaja jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?