Kuvaajan ampunutta Alec Baldwinia vastaan uusi oikeuskanne: käsikirjoituksessa ei käsketty laukaisemaan asetta

Kuvaussihteerin mukaan kuvaajan kuoliaaksi ampunut Baldwin laukaisi aseen tarpeettomasti Rust-elokuvan kuvauksissa.

Alec Baldwin ampui tappavan laukauksen kuvaaja Halyna Hutchinsia kohti lokakuussa Rust-elokuvan kuvauksissa.

18.11.2021 10:51

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwinia vastaan on nostettu uusi kanne, jonka mukaan tämä olisi laukaissut aseen tarpeettomasti elokuvan kuvauksissa, kertoo BCC. Kanteen mukaan käsikirjoituksessa ei mainita mitään aseen laukaisemisesta kohdassa, jossa Baldwin ampui kuvaaja Halyna Hutchinsin kuoliaaksi.

Onnettomuus sattui Rust-lännenelokuvan kuvauksissa lokakuussa. Baldwin ampui laukauksen Hutchinsia kohti rekvisiitta-aseella, jonka ei pitänyt olla ladattu.

Kanteen on nostanut elokuvan kuvaussihteeri Mamie Mitchell, joka hälytti poliisit paikalle tapaturman jälkeen.

Elokuvan kuvaussihteeri Mamie Mitchell (vas.) ja hänen asianajajansa Gloria Allred tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Mitchellin asianajaja on syyttänyt Baldwinia ”venäläisen ruletin pelaamisesta” sen vuoksi, että tämä oli laukaissut aseen tarkistamatta sitä.

Baldwin tai tuotanto eivät ole kommentoineet kannetta.

Baldwinin on aiemmin haastanut oikeuteen tuotannon valoteknikko, jonka mukaan Hutchinsin kuolema oli seuraus laiminlyönneistä.

Lue lisää: Alec Baldwin haastettiin oikeuteen kuvaajan kuoleman vuoksi

Baldwin ja syytteessä mainitut elokuvan tuottajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet uutta syytettä.

Kanteessa mainitaan, että elokuvan käsikirjoituksen mukaan tilanteessa oli tarkoitus kuvata kolmea erilaista otosta: yhtä Baldwinin silmistä, toista veritahrasta hänen olkapäässään ja kolmatta hänen torsostaan samalla, kun hän kurotti kätensä asekoteloon ja veti aseen ulos.

– Käsikirjoituksessa ei mainita mitään siitä, että Baldwin tai joku toinen henkilö laukaisisi aseen, kanteessa sanotaan.

Mitchellin asianajaja Gloria Allred kuvaili keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Baldwinin ja elokuvan tuottajien käytöstä vastuuttomaksi. Allredin mukaan nämä eivät noudattaneet kuvauksissa turvallisuusmääräyksiä.

Kanteessa kerrotaan Mitchellin seisoneen noin metrin päässä Baldwinista tämän laukaistessa aseen.

– Elän kerta toisensa jälkeen uudelleen sitä hetkeä, kun kuulin aseen laukeavan, hän kertoi tiedotustilaisuudessa.

Mitchellin kanne koskee pahoinpitelyä, tahallista henkisen kärsimyksen aiheuttamista ja tahallista vahingon aiheuttamista. Hän vaatii määrittelemättömiä vahingonkorvauksia.

Oikeuden asiakirjojen mukaan aseen Baldwinille ojensi elokuvan apulaisohjaaja, joka kertoi aseen olevan tyhjä. Elokuvan ampumatarvikkeista vastaava asemestari on sanonut, ettei tiedä, miten oikeat luodit päätyivät rekvisiitta-aseeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?