Tämän vuoden Linnan juhlat ovat nostaneet ilmaan kysymysmerkkejä – nyt presidentin kanslia lähetti tiedotteen

Viime vuonna Linnan juhlat järjestettiin typistetyssä muodossa tv-lähetyksenä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio poseeraavat presidenttiparin kuvauksessa ennen itsenäisyyspäivän ohjelmaa 6. joulukuuta 2020.

15.11.2021 19:15 | Päivitetty 15.11.2021 20:57

Järjestetäänkö tänä vuonna Linnan juhlia perinteiseen tapaan? Tuo kysymys on leijunut ilmassa jo jonkin aikaa.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti lokakuussa, että Linnan juhlat järjestetään ”erityisjärjestelyin”. Mitä nuo järjestelyt ovat, ei ole vielä selvinnyt.

Nyt presidentin kanslia tiedottaa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää keskiviikkona medialle tilaisuuden, jossa hän kertoo näistä järjestelyistä. Kanslian henkilökunta kertoo tilaisuudessa lisäksi tarkemmin presidenttiparin itsenäisyyspäivän ohjelmasta, tapahtumista Presidentinlinnalla ja niiden käytännön järjestelyistä sekä mediamahdollisuuksista.

IS:n tiedossa ei ole, että presidentin kansliasta olisi vielä lähetetty kutsuja Linnan juhliin.

Viime vuonna perinteistä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei järjestetty koronaviruksen vuoksi. Yle esitti kuitenkin televisiossa Linnan juhlat 2020 -lähetyksen.

Lähetyksessä näytettiin muun muassa presidenttiparin etäyhteyden välityksellä käymiä keskusteluja. Lisäksi ohjelmassa oli Ylen aluelähetyksiä sekä musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä, joista osa nähtiin suorana ja osa oli nauhoitettu etukäteen.

Presidentti Niinistö on todennut, että kättely ei enää välttämättä palaa juhliin, vaikka koronaepidemia helpottaa.

Uudellamaalla ei ole tällä hetkellä voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. Esimerkiksi Helsingin Olympiastadionilla on järjestetty jo isoja tapahtumia, kuten Suomi-Ukraina-jalkapallo-ottelu lokakuussa.

Aluehallintoviraston mukaan niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.

Hygieniavaatimuksien mukaan tapahtumaan osallistujilla pitää olla mahdollisuus pestä kädet ja mahdollisuus saada selkeät toimintaohjeet etäisyyden pitämiseen. Osallistujien oleskelu pitää järjestää mahdollisimman väljästi. Lisäksi tulee tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?