Tapasi Kirsti Wallasvaaran viimeksi viikko sitten – Sinikka Sokka suree läheistä ystäväänsä

Torstaina kuollut Kirsti Wallasvaara ja Sinikka Sokka olivat ystäviä 50 vuoden ajan.

Killin huumori oli omaleimaista, absurdia ja älykästä, Sinikka Sokka kertoo.

12.11.2021 18:04

Näyttelijä ja laulaja Sinikka Sokka vastaa puhelimeen junassa Italiassa matkalla Roomaan. Ennen viikon kestävää matkaansa hän kävi tapaamassa rakasta ystäväänsä Kirsti ”Killi” Wallasvaaraa sairaalassa. Heidän viimeinen tapaaminen oli viikko sitten perjantaina.

– Olimme aina läheisiä. Vietimme yhdessä aikaa myös hänen sairautensa keskellä. Killin erityislaatuisuus paljastui varsinkin hänen sairastuttuaan: hän ei koskaan valittanut mistään. Ja hän näki sairaanakin elämän kauneuden ja absurdiuden, Sokka kertoo.

Kaikki Kirsti Wallasvaaran tunteneet korostavat hänen huikean hyvää huumorintajuaan, joka pysyi loppuun asti.

– Killin huumori oli omaleimaista, absurdia ja älykästä, Sokka kertoo.

Kun hän kertoi sairaalassa Killille palaavansa matkaltaan seuraavana viikonloppuna, Killi totesi: ”Tuut sitten suoraan tänne”. Se oli Killin huumoria, ei mikään käsky.

– Naurettiin silloinkin molemmat, Sokka kertoo.

Juhannuksena he olivat yhdessä Sinikka Sokan mökillä. Sielläkään ei tylsää pidetty, sillä jostakin he keksivät jatkuvasti ilon aiheita. Heitä yhdisti innostunut elämänasenne, josta Killi piti kiinni loppuun asti.

Mutta tottakai Kirsti Wallasvaara tiedosti sairautensa vakavuuden. Ehkä juuri siksi hän otti elämästä irti kaiken hyvän, mikä oli vielä tarjolla.

Sokka ja Wallasvaara tutustuivat 1971. Yhteisiä muistoja heillä oli muun muassa Kom-teatterin pitkiltä kiertueilta.

– Asuimme aina samassa hotellihuoneessa. Meitä kutsuttiin ”jaappanilaisiksi sisaruksiksi”, koska olimme pienikokoisia ja molemmilla oli kimonotyyppinen aamutakki, Sokka muistelee.

Sinikka Sokka tietää kaipaavansa ikuisesti ystävänsä seuraa, mutta hän on kiitollinen, että on saanut olla niin ihanan ihmisen elämässä.

Kun puhumme, Sokka näkee samalla junan ikkunasta Italian kauniita maisemia, mutta eivät ne surua pienennä.

– Mutta tämän kauneuden keskellä olen voinut surra eri tavalla. Tuntuu kuin Killin ihmeellisyys näyttäytyisi nyt vielä isompana, hän miettii.

Lue lisää: Kristiina Halkola kertoo viimeisestä puhelusta Kirsti Wallasvaaran kanssa – ”Killi oli sairaalassa, mutta heitti silloinkin herjaa”

Lue lisää: Näyttelijä Kirsti Wallasvaara on kuollut

Juttua muokattu 12.11. kello 20.50. Toisin kuin otsikossa aiemmin luki, Sokka ja Wallasvaara eivät olleet sopineet tapaamista ensi viikonlopulle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?