Asianajajilta raju väite: Alec Baldwinin tähdittämän Rust-elokuvan traagisen ampumisen taustalla ehkä tyytymättömien ilkivalta

Osa filmiryhmästä oli tiettävästi irtisanoutunut ampumista edeltäneenä päivänä.

3.11.2021 21:07

Kuvaajan kuolemaan Rust-elokuvan kuvauksissa johtaneen ampumisen taustalla saattaa olla ollut ilkivalta. Näin sanovat Yhdysvalloissa lakimiehet, jotka edustavat näyttelijä Alec Baldwinin aseen ladannutta filmihankkeen asevastaavaa.

Juristien mukaan ”kuvausryhmän tyytymättömien jäsenten ilkivalta” saattoi aiheuttaa traagisen ampumaonnettomuuden.

Lakimiehet kertoivat NBC-kanavalla, että elokuvan asevastaava Hannah Gutierrez-Reed oli ladannut Baldwinin rekvisiitta-aseen paukkupatruunoiden laatikosta.

–  Oletamme, että joku laittoi oikean luodin sisältävän patruunan tuohon laatikkoon. Tarkoituksena täytyy olla ollut ilkivalta. Ei ole muuta syytä, miksi joku tekisi niin, juristi Jason Bowles sanoi.

Rust-elokuvan tähti Baldwin ampui tappavan laukauksen kuvaaja Halyna Hutchinsia kohti viime kuussa sen jälkeen, kun Baldwinille oli kerrottu, että ase oli turvallinen.

Osa elokuvan kameraryhmästä oli tiettävästi irtisanoutunut ampumista edeltävänä päivänä, osittain ampuma-aseiden ja räjähteiden turvallisuusongelmien vuoksi. He olivat valittaneet myös pitkistä työajoista sekä hotellimajoituksen tasosta.

–  Ampuma-aseet olivat toisinaan vartioimatta, joten niitä oli mahdollisuus peukaloida, Bowles sanoi.

Kysyttäessä, miksi Gutierrez-Reed oli jättänyt ampuma-aseet ilman valvontaa, Bowles vastasi, että tuottajat olivat pyytäneet tätä ottamaan lisätehtäviä rekvisiitta-avustajana ja tämä oli ollut ajoittain huolehtimassa niistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?