Nyt puhuu Alec Baldwinin elokuvan apulaisohjaaja, joka luovutti turma-aseen näyttelijälle

Apulaisohjaaja David Halls toivoo, että lokakuussa tapahtunut onnettomuus muuttaisi elokuva-alan käytäntöjä.

Rustin apulaisohjaaja David Halls.

2.11.2021 8:27

Rust-lännenelokuvan kuvauksissa tapahtui lokakuussa onnettomuus, jossa elokuvan kuvaaja Halyna Hutchins, 42, sai surmansa ja ohjaaja Joel Souza, 48, loukkaantui.

Elokuvan pääroolia näytellyt, sekä sen yhtenä tuottajana toiminut Hollywood-tähti Alec Baldwin laukaisi harjoitustilanteessa kuvausrekvisiitan joukossa olleen aseen, joka oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ladattu paukkupatruunoiden sijasta oikeilla patruunoilla. Luoti osui kohtalokkain seurauksin Hutchinsiin ja haavoitti Souzaa.

Surma-asetta käsitteli kolme henkilöä ennen laukausta. He olivat Baldwinin lisäksi apulaisohjaaja ja asevastaava.

AFP on kertonut, että poliisi keskittyy tapauksen tutkinnassa kuvausryhmän asemestariin Hannah Gutierrez-Reediin sekä apulaisohjaajaan David Hallsiin, joka ojensi aseen Baldwinille. Myös Baldwinia on kuultu, mutta toistaiseksi tapauksessa ei ole nostettu syytteitä ketään vastaan.

Halyna Hutchinsia muisteteltiin Albuquerquessa, New Mexicossa.

Apulaisohjaaja Halls on nyt astunut ensimmäistä kertaa julkisuuteen onnettomuuden jälkeen New York Post kertoo.

– Halyna Hutchins ei ollut vain yksi taitavimmista ihmisistä, joiden kanssa olen työskennellyt, hän oli myös ystäväni, Halls kertoo antamassaan lausunnossa.

– Olen shokissa hänen kuolemastaan. Toivon, että tämä tragedia muuttaa elokuva-alan arvoja ja käytäntöjä, jottei kukaan enää loukkaantuisi luovaa työtä tehdessään.

Halls lisää, että hän on saanut paljon tukea ihmisiltä.

Rustia kuvattiin Bonanza Creek Ranchilla.

Elokuvan ohjaaja on kertonut poliisille, että turvallisuusmääräysten mukaan asemestarin tulee aina antaa ase apulaisohjaajalle, joka tarkistaa vielä kerran, ettei aseessa ole oikeita patruunoita ennen kuin se ojennetaan näyttelijälle.

Halls on puolestaan sanonut, ettei hän muista, kuinka tarkkaan hän turma-aseen tarkisti.

– Asemestari näytti asetta Hallsille ennen treenien alkua. Tämä muistaa ainoastaan nähneensä kolme patruunaa revolverin rullassa, oikeudelle toimitetuista lausunnoista selviää.

– Halls ei myöskään muista, pyörittikö hän revolverin rullaa käydäkseen patruunat läpi.

Oikeuden papereista selviää myös, että turma-ase oli yksi kolmesta revolverista, joita kuvauksissa käytettiin.

Independent Studio Servicen lavastaja Guillaume Delouche esittelee rekvisiitta-asetta.

Asemestari Gutierrez kertoi poliisille käyneensä patruunat läpi etukäteen ja olleensa varma, että revolverissa on vain paukkupatruunoita.

Asemestarin asianajaja totesi viime viikolla, ettei hänen asiakkaallaan ole minkäänlaista tietoa, kuinka oikeat patruunat ovat tulleet kuvauspaikalle.

Gutierrezin mukaan hänellä oli kuvauksissa aivan liian vähän koulutettua henkilökuntaa, joka ei myöskään välittänyt hänen antamistaan turvaohjeista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?