Uutta tietoa kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemasta: näin tapahtumat etenivät - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutta tietoa Alec Baldwinin tragediasta: tähtäsi aseella suoraan kameraan – sitten kuului ”iso poksahdus” ja peruuttamaton oli tapahtunut

Kuvauksissa oli käynnissä harjoitukset, jonka aikana Alec Baldwinin pitelemä ase laukesi suoraan kohti kameraa ja sen takana ollutta kuvaaja Halyna Hutchinsia.

25.10. 16:10

Elokuva-alaa kohtasi suuri tragedia viime viikolla, kun näyttelijä Alec Baldwin ampui vahingossa kuoliaaksi kuvaaja Halyna Hutchinsin, 42, Rust-elokuvan kuvauksissa.

Nyt onnettomuudesta on tihkunut uutta tietoa. Metro-lehden mukaan tragedia ei tallentunut nauhalle, vaikka niin alunperin luultiin.

Kuvaajan hengen vaatinut onnettomuus sattui lehtitietojen mukaan harjoituksissa. Tuotanto oli pitänyt lounastauon, ja alkamassa oli kirkossa kuvattavan kohtauksen harjoitukset. Baldwinilla oli hallussaan ase, jota kohtauksessa piti käyttää. Hutchins ja ohjaaja Joel Souza olivat mukana valmistelemassa kohtausta. Souzan kuvaillaan olleen Hutchinsin vieressä tarkastelemassa kamerakulmaa.

Kuvaukset on keskeytetty rikostutkinnan ajaksi.

Kuvaaja Reid Russell seisoi onnettomuuden aikaan lähellä Hutchinsia ja Souzaa. Hän kertoo Metro-lehdelle, että Baldwin istui kirkon puisella penkillä ja harjoitteli aseen esiin vetämistä.

Kohtaukseen kuului, että Baldwin osoitti aseella suoraan kohti kameran linssiä. Russellin mukaan Baldwin oli selittämässä, miten hän kohtauksen tekisi, kun ase laukesi.

Metro-lehden mukaan Souza kuuli tuolloin äänen, joka kuulosti ”isolta poksahdukselta”. Silminnäkijöiden ja lehtiväitteiden mukaan kameran takana seisonut Hutchins piteli välittömästi rintakehäänsä ja hoiperteli taaksepäin. Russellin mukaan Hutchins oli sanonut, ettei tunne jalkojaan.

Halyna Hutchinsin poismeno järkytti työyhteisöä ja koko elokuva-alaa.

Hänet kiidätettiin välittömästi sairaalaan, mutta hän menehtyi saamiinsa vammoihin. Ohjaaja Joel Souza haavoittui myös olkapäähän, mutta selvisi hengissä.

Aseen oli tarkastanut Baldwinille asemestarina kuvauksissa työskentelevä Hannah Gutierrez-Reed. Aseen oli lehtitietojen mukaan ojentanut Baldwinille apuohjaaja Dave Halls.

Maanantaina uutisoitiin, että elokuvan kuvaukset on keskeytetty rikostutkinnan ajaksi. Tapaus on järkyttänyt laajasti elokuva-alaa ja nostattanut keskustelua tuotannon turvallisuudesta kuvauksissa.

Lue lisää: Alec Baldwinin tähdittämän elokuvan kuvaukset keskeytetty – tuotantoyhtiö kommentoi nyt kauheita tapahtumia

Lue lisää: Alec Baldwinin turma-aseesta vastanneesta työntekijästä leviää kylmääviä väitteitä – aiheutti edellisessä elokuvassaan vaaratilanteen lapsinäyttelijälle

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?