Frendit-näyttelijä James Michael Tyler on kuollut

Näyttelijä kuoli pitkälle edenneeseen eturauhassyöpään vain 59-vuotiaana.

James Michael Tyler osallistui vuonna 2014 Friendien 20-vuotisjuhlaan. Rekvisiitta oli tv-sarjasta tuttu.

Yhdysvaltalainen näyttelijä James Michael Tyler on kuollut. Tyler oli kuollessaan vain 59-vuotias.

Tyler menehtyi BBC:n mukaan 24. lokakuuta aggressiiviseen ja pitkälle edenneeseen eturauhassyöpään, joka todettiin vuonna 2018. Syöpä oli levinnyt mm. selkärankaan, mikä aiheutti alaraajojen halvautumisen.

Lue lisää: Frendit-tähti paljasti sairastavansa aggressiivista syöpää – osallistui erikoisjaksoon ja salasi karmean totuuden

Tyler kertoi syövästään julkisesti vasta tämän vuoden kesäkuussa, nelisen kuukautta ennen kuolemaansa.

Tyler tunnetaan erityisesti suositusta tv-sarjasta Frendeistä, jossa Taylor näytteli päätähtien suosimassa Central Perk -kahvilassa tarjoilijana ja johtajana työskennellyttä Guntheria.

Tyler ei kuulunut sarjan päänäyttelijöihin, mutta hän oli sarjan merkittävimmässä sivuroolissa. Tyleria onkin tituleerattu ”seitsemänneksi frendiksi”. Tyler oli mukana lähes 150 jaksossa vuosien 1994–2004 aikana.

– Ne olivat elämäni 10 muistorikkainta vuottani, Tyler on sanonut BBC:n mukaan.

Sarjassa Gunther oli ihastunut Jennifer Anistonin roolihahmoon Racheliin, joka työskenteli kahvilassa tarjoilijana ensimmäisillä tuotantokausilla. Lopulta Gunther tunnusti Rachelille rakkautensa.

Tyler osallistui myös toukokuussa esitettyyn Frendien reunion-jaksoon. Tylerin oli alun perin tarkoitus osallistua kuvauksiin paikan päällä, mutta sairautensa johdosta hän esiintyi jaksossa etäyhteyden välityksellä.

James Michael Tyler ei kuulunut Frendien kuuden päänäyttelijän joukkoon, mutta häntä tituleerattiin ”seitsemänneksi frendiksi” vahvan sivuosan takia.

Ennen näyttelijänuraa Tylerilla oli vuosikausia kahvilatyöntekijä. Sen takia hänet Frendeihin Guntherin rooliin valittiinkin, koska Tyler osasi sujuvasti käyttää espressokonetta.

Frendien ohella Tyler näytteli lukuisissa elokuvissa, tunnetuin roolisuoritus oli vuonna 1998 valmistuneessa elokuvassa The Disturbance At Dinner.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?