Netflixin hittisarjasta tuttuja kortteja ilmestyi Espanjan kaduille – poliisi varoittaa: tähän ne voivat johtaa

Korealaissarja Squid Gamen suursuosio näkyy yllättävillä tavoilla ympäri maailmaa.

Espanjan poliisi varoittaa kansalaisia Twitterissä kaduille ilmestyneistä Squid Game -korteista.

24.10.2021 11:16

Korealainen Squid Game on noussut viimeisen kuukauden aikana suoratoistopalvelu Netflixin kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi. Brutaaliksi ja väkivaltaiseksi luonnehditun ohjelman suosio on kasvanut niin suureksi, että sitä voidaan nimittää jo maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

Nyt hittisarjan menetys näkyy eri puolilla maailmaa hyvin yllättävilläkin tavoilla. Uutissivusto CBS Newsin mukaan halloweenin lähestyessä sarjassa nähtyjen tummanvihreiden verryttelyasujen kysyntä on kasvanut niin suureksi, etteivät verkkokaupat pysty toimittamaan pukuja perille lokakuun loppuun mennessä ilman lisämaksua.

Squid Game -sarjan kilpailijat ovat pukeutuneet tummanvihreisiin verrytteluasuihin ja valkoisiin tennareihin.

Myös sarjan kilpailijoiden jalassa nähtyjen jalkineiden kysyntä on räjähtänyt viimeisen kuukauden aikana. Yhdysvaltalaisen kenkäsivuston mukaan valkoisten, Vans-merkkisten tennareiden myynti on kasvanut jopa 7 800 prosentilla sen jälkeen, kun Squid Game ilmestyi Netflixiin viime kuussa.

Yhdysvaltalaissivusto Insiderin mukaan hittisarjan suurmenestys on aiheuttanut myös joitakin ei-niin-toivottuja lieveilmiöitä. Espanjan poliisi on nimittäin joutunut Twitterissä varoittamaan kansalaisia kaduille ilmestyneistä Squid Game -korteista, joiden takapuolelta löytyy QR-koodi.

Poliisi muistuttaa twiitissään, että tuntemattomat QR-koodit saattavat johdattaa epäluotettaville verkkosivustoille ja asettaa laitteen alttiiksi erilaisille tietokoneviruksille.

Korealaissarjassa vastaavanlaisten korttien takapuolelta löytyy puhelinnumero, johon soittamalla on mahdollista ilmoittautua mukaan hengenvaaralliseen selviytymispeliin. Ohjelman tekijöille tapahtui kuitenkin pieni moka, sillä sarjan ensimmäisessä jaksossa nähty puhelinnumero kuului oikealle ihmiselle.

Kuten arvata saattoi, numeron omistaneen nelikymppisen korealaismiehen puhelin soi sarjan ilmestymisen jälkeen lähes tauotta ja mies kertoi saaneensa jopa 4 000 puhelua päivässä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?