Alec Baldwin ampuman kuvaajan aviomies tuli julkisuuteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Alec Baldwinin vahingossa ampuman kuvaajan aviomiehen riipaiseva viesti julki

Matt Hutchins kertoi surustaan Twitter-viestissään. Myös Brandon Leen omaiset ovat kommentoineet tragediaa.

23.10. 13:32

Alec Baldwinin tähdittämän lännenelokuvan kuvauksissa ampumavälikohtauksessa menehtyneen Halyna Hutchinsin aviomies Matt Hutchins tuli ensimmäisen kerran julkisuuteen lauantaina.

Hutchins kertoi surustaan lyhyesti Twitterissä.

– Halyna inspiroi meitä kaikkia intohimollaan ja näkemyksellään, ja hänen perintönsä on liian suuri puettavaksi sanoiksi. Menetyksemme on suunnaton, Hutchins kirjoitti viestissään.

Viestin yhteydessä oli valokuva Halynasta ja avioparin pojasta.

Lue lisää: Kuvaajan kuolemaan johtanut ampumatapaus järkytti elokuvamaailmaa – tämä tiedetään Alec Baldwinin elokuvan kuvauksien tragediasta

Halyna Hutchins, 42, sai traagisesti surmansa Rust-elokuvan kuvauksissa, kun tähtinäyttelijä Baldwin laukaisi rekvisiitta-aseen.

Poliisin asiakirjan mukaan Baldwinin laukaisemassa aseessa oli oikea luoti. Elokuvan apulaisohjaaja oli kertonut Baldwinille aseen olevan ”kylmä ase”. Se tarkoitti, että aseessa ei pitänyt olla oikeita patruunoita.

Lue lisää: Poliisin asiakirja: Alec Baldwinin aseessa oli oikea luoti

CNN:n mukaan luoti osui Hutchinsia rintaan ja edelleen Hutchinsin takana seisonutta ohjaajaa Joel Souzaa olkapäähän.

Hutchins lennätettiin helikopterilla sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi. Souza on päässyt pois sairaalasta.

Kuvaaja Halyna Hutchins menehtyi kuvauksissa sattuneeseen ampumisonnettomuuteen.

On yhä epäselvää, miten oikea luoti päätyi rekvisiitta-aseen lippaaseen. Apulaisohjaaja David Halls kertoi valaehtoisessa todistuksessaan, ettei hän tiennyt oikeasta luodista ojentaessaan aseen Baldwinille kohtausta varten.

Santa Fen poliisin tiedottaja Juan Rios kertoi CNN:lle, että elokuvan kuvauspaikalle Bonanza Creek Ranchiin Santa Fen lähistölle on haettu kotietsintälupaa ja sellainen myös saatu.

Myös kaikki ampumavälikohtauksen aikana käytössä olevat aseet, ammukset, kamerat, tietokoneet ja näyttelijöiden pukemat vaatteet on haettu takavarikoitavaksi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun elokuvan kuvauksissa on tapahtunut kuolemaan johtanut ampumisvälikohtaus. Hyvin samantapainen onnettomuus tapahtui vuonna 1993.

Kyseessä on kenties elokuvahistorian tunnetuin aseisiin liittyvä onnettomuus. Itämaisten taistelulajien legendan Bruce Leen poika, näyttelijä Brandon Lee loukkaantui kuolettavasti vain 28-vuotiaana The Crow -elokuvan kuvauksissa vuonna 1993, kun tyhjäksi luultu revolveri olikin ladattu.

Leen omaiset välittivät Twitterissä surunvalittelunsa Hutchinsin perheelle ja vaativat, että vastaavaa tragediaa ei saa sattua enää koskaan uudelleen.

– Halyna Hutchinsin ja Joel Souzan perheet ovat sydämissämme samoin kuin kaikki ne, joita tapahtumat koskevat. Aseen ei pitäisi enää koskaan tappaa ketään elokuvakuvauksissa, Leen omaiset kirjoittivat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?