Yksi hahmo varasti katsojien huomion Squid Game -megahitissä – numero 001 kertoo nyt ällistyttävästä elämäntilanteestaan tosielämässä

Netflix-hitin vanha mies on yksi sarjan kiinnostavimmista hahmoista.

Korealaisesta tv-sarjasta tuli jättihitti.

23.10.2021 14:04

Yksi korealaisen Netflix-hitin Squid Gamen mielenkiintoisimmista hahmoista esitellään katsojalle heti ensimmäisen jakson puolivälissä.

Kohtauksessa päähenkilö Gi-Hun (pelaaja numero 456) hämmästelee omituista paikkaa suljetussa saaressa, jonne hänet on kuljetettu huumattuna. Viereisestä punkasta pomppaa esiin pelaaja numero 001, herttaisen oloinen vanha herra, joka kertoo, että hänellä on kasvain päässään.

Pelaaja numero 001 vaikuttaa hauraalta, mutta hän osoittautuukin todella hyväksi hurjissa lasten pihapeleissä. Gi-Hunin ja 001:n välille muodostuu kauhistuttavan pelin aikana erityinen side. He auttavat toinen toisiaan monta kertaa.

Pelaaja 001:stä, eli Oh Il-Namia, kuten sarjassa myöhemmin selviää, näyttelee 77-vuotias korealainen konkarinäyttelijä Oh Yeong-su.

Oh Yeong-su näytteli pelaaja numero 001:stä.

Yeong-su nousi maailmanmaineeseen silmänräpäyksessä sen jälkeen, kun Squid Game oli julkaistu Netflixissä 17. syyskuuta. Sarjan valtava suosio tuli tekijöille itselleenkin täytenä yllätyksenä. Squid Game on tällä hetkellä Netflixin mukaan suoratoistopalvelun suosituin sarja koskaan.

Yeong-su kertoi kuulumisiaan suositussa korealaisessa keskusteluohjelmassa koomikko Yoo Jae-sukille. Soompi-sivuston mukaan Yeong-su vaikutti elävän jalat tukevasti maan pinnalla satumaisesta menestyksestä huolimatta.

Näyttelijälle tulvii rahakkaita mainosdiiliehdotuksia. Yhdessä mainoskosiskelussa miestä pyydettiin muun muassa mainostamaan friteerattua kanaa. Yeong-su on järjestelmällisesti kieltäytynyt ehdotuksista.

– Tuntuu vähän siltä kuin leijuisin ilmassa. Ajattelen koko ajan, että minun täytyy rauhoittua, järjestellä ajatukseni ja hillitä itseäni nyt, Yeong-su sanoi.

– Todella monet ihmiset ovat tavoitelleet minua siitä asti, kun se julkaistiin. Minun on vaikeaa hallita saapuvien puhelujen ja viestien määrää, koska minulla ei ole manageria. Tyttäreni on auttanut minua, hän lisäsi.

Yeong-sun ura on ollut upea jo kauan ennen Squid Game -menestystä.

Lokakuussa 1944 syntynyt mies aloitti näyttelemisen 60-luvulla teatterissa. Ansioluettelosta löytyy yhteensä yli kaksisataa produktiota, näytelmää, tv-ohjelmaa ja elokuvaa. Hän on esiintynyt Albert Camus’n, Goethen ja Shakespearen näytelmissä.

Erityisen usein Yeong-su on esittänyt munkkia.

Nykyään elämä on kuitenkin erilaista kuin aiemmin.

– Asiat ovat muuttuneet aika paljon. Jos haluan mennä kahvilaan tai jotain vastaavaa, minun täytyy miettiä olemustani. Se on saanut minut ajattelemaan, että kuuluisuus on vaikeaa.

Yeong-su oli Squid Gamen kuvauksien ainoa vanhempi näyttelijä. Se tuotti omat haasteensa tekemiseen.

– Kun olin heidän joukossaan, yritin ihan liikaa esittää nuorekasta, jotta voisin olla mukana heidän energiassaan.

Lopuksi Yeong-su kertoi omasta elämänfilosofiastaan. Hän totesi, ettei hänellä ole enää suuria kunnianhimoisia ajatuksia.

– Olen saavuttanut paljon elämässäni. Nyt haluan jättää ne asiat taakseni. Selittääkseni asian yksinkertaisesti: kun menet vuorelle ja näet maassa kukan, nuorena haluat poimia sen ja pitää sen itselläsi. Minun iässäni jätät sen juuri siihen missä se on ihan vain, jotta voit tulla takaisin ja ihailla sitä uudestaan. Se toimii samalla tavoin elämän kanssa. Antaa asioiden olla. Se ei ole helppoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?