Ina Mikkolalle sattui kesken koulunäytelmän vahinko, joka piinasi häntä vuosia – avautuu elämänsä nöyryyttävimmästä hetkestä Instagramissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Ina Mikkolalle sattui kesken koulunäytelmän vahinko, joka piinasi häntä vuosia – avautuu elämänsä nöyryyttävimmästä hetkestä Instagramissa

Ina Mikkola pohtii, miksi niin moneen inhimilliseen asiaan liittyy paljon häpeää.

23.10. 8:15

Toimittaja, kirjailija ja juontaja Ina Mikkola kertoo Instagramissa valtavasta häpeästä, joka alkoi koulunäytelmässä sattuneesta vahingosta. Mikkola julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jota hän ei ikinä uskonut julkaisevansa. Siinä hän poseeraa asussa, jossa ei ajatellut koskaan näyttäytyvänsä julkisesti ja sen yhteydessä hän muistelee elämänsä nöyryyttävintä hetkeä: sitä, miten hän pissasi alleen kesken koulunäytelmän.

– Pissasin aikoinani housuun, tai tarkemmin ottaen hameeseen. Kastelin sen alakouluikäisenä koulun lavalla joulunäytelmässä, Mikkola kertoo Instagramissa.

Mikkola esiintyi osana koulunäytelmää, sillä hän oli laulajana kuorossa. Juuri ennen esiripun aukeamista hänelle iski lavalla kova pissahätä. Hän ei kuitenkaan enää ehtinyt vessaan, sillä näytelmä alkoi.

– En pystynyt pidättämään, pissa valui pitkin jalkojani. Samalla kun yritin niellä kyyneleitäni, kiitin onneani, että olin valinnut pitkän mustan mekon, josta vahinko ei näkyisi niin pahasti läpi. Mutta pissaläntti lattialla erottui kyllä. Paimenet, Maria ja Joosef väistelivät lätäkköä. Onneksi eivät liukastuneet siihen. Muuten olisi Jeesus lentänyt ilmaan kuin leppäkeihäs, Mikkola kertoo.

Näytelmän väliajalla Mikkola siirtyi muun kuoron kanssa yleisöön katsomaan esitystä. Siinä vaiheessa Mikkola ei pystynyt enää pidättelemään itkuaan, ja muut oppilaat huomasivat, mitä oli tapahtunut.

– Tietenkin kaikki ihmettelivät, miksi itkin, ja sana pissaamisestani alkoi levitä koululaisten seassa.

Mikkolan mukaan hänen vahingostaan tuli asia, josta puhuttiin vielä vuosia myöhemminkin ja jota hän häpesi pitkään.

– Sain kuulla tästä vielä yläasteellakin. Jonkun muistellessa pissaepisodia minä pakenin paikalta.

Mikkolasta tuntuu järjettömältä, että tavallisiin ja inhimillisiin asioihin liittyy niin paljon häpeää. Hän pohtii kirjoituksessaan sitä, että häpeä ei hyödytä ketään, vaan aiheuttaa ainoastaan valtavan mielipahan sille, jolle vahinko on sattunut.

Nykyään Mikkola pystyy näkemään vahinkonsa kesken koulunäytelmän positiivisena asiana. Se on opettanut hänelle paljon ja auttanut häntä olemaan häpeilemätön.

– Jälkikäteen ajateltuna tämä pissakokemus on ollut minulle hyödyllinen. Vapauttava! Voin aina ajatella, ettei joku tilanne ole ainakaan noin nolo! Tämä auttaa yrittämään enemmän uusia asioita ja menemään kohti pelkoja, koska mokaamisen riskistä ei kasva suurta mörköä.

Ina Mikkola tunnetaan muun muassa Ina <3 porno- ja Ina <3 Suomi -dokumenttisarjoista. Lisäksi hän on toiminut Bassoradion juontajana, juontanut suoraa Ina Mikkolan Tilipäivä -ohjelmaa ja tehnyt Runkkarin ystäväkirja -podcastia. Viime vuonna Mikkola nähtiin Maskeg Singer -kisassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?