HäSa: Jaajo Linnonmaan virtuaalimatkailuyritys hakeutuu konkurssiin - Viihde - Ilta-Sanomat

HäSa: Jaajo Linnonmaan virtuaali­matkailuyritys hakeutuu konkurssiin

Radiojuontajan lempilapsekseen luonnehtiman VirtualTraveller-brändin taustalla toimiva yritys oli jo pidempään taloudellisesti tiukilla.

Linnonmaa esitteli VirtualTraveller-sovellustaan IS:lle vuonna 2016.

19.10. 20:02

Juontaja Jaajo Linnonmaan virtuaalimatkailua tarjoava yritys 1 Enormous Elephant hakeutuu konkurssiin, kertoo Hämeen Sanomat. Talouselämän mukaan hakemus on tullut vireille Helsingin käräjäoikeudessa 15. lokakuuta 2021.

Linnonmaan 1 Enourmous Elephant Oy:n kautta toimii VirtualTraveller-sivusto, jolla pääsee virtuaalitodellisuuden avulla tutkailemaan maailman eri kohteita 360-videoiden kautta. Käyttäjät voivat itse ladata palveluun materiaalia.

Yrityksen liikevaihto joulukuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli noin 38 000 euroa, ja liiketappio oli 93 000 euroa. Vuonna 2019 liikevaihto oli noin 66 000 euroa, ja liiketappio oli 159 000 euroa.

Linnonmaan lempilapsekseen luonnehtima, virtuaalimatkailuun keskittyvän VirtualTraveller-brändin taustalla toimiva 1 Enormous Elephant Oy oli jo pidempään taloudellisesti tiukilla. IS uutisoi helmikuussa, että Linnonmaan 12 yrityksestä 1 Enormous Elephant on selvä riski.

IS kertoi tuolloin, että vuonna 2018 yritys teki 21 000 euron liikevaihdolla tappiota 160 000 euroa. Yrityksen suhteellinen velkaisuusprosentti oli vuoden 2018 tilinpäätöksessä 1 357,1 %. Suhteellinen velkaantuneisuus mittaa yrityksen velkojen suhdetta toiminnan laajuuteen, ja tunnusluvussa yrityksen kokonaisvelat suhteutetaan liikevaihtoon.

Yrityksellä oli lisäksi yksi maksuhäiriömerkintä keväältä 2019.

– Koska yritys on nuori, erittäin pieni, hyvin velkainen ja heikosti kannattava, on se selvästi riskiyritys. Todettu maksuhäiriö lisää yritykseen liittyvää riskiä, Suomen Asiakastiedon raportissa todettiin.

Lue lisää: Tällainen on Jaajo Linnonmaan yritysimperiumi – 12 firmaa, joiden menestys vaihtelee ja joista yksi on selvä riski

Kauppalehti puolestaan kertoi tammikuussa 2020, että Linnonmaa on saanut yritykselleen kahdella rahoituskierroksella noin 200 000 euroa yksityisiltä sijoittajilta sekä myös tukea Business Finlandilta.

VirtualTravellerin ideana oli tarjota lyhyitä ja juonnettuja 360-videoita nähtävyyksistä tai muista kiinnostavista kohteista ympäri maailmaa.

Linnonmaa avasi taannoin VirtualTraveller-brändinsä tilannetta IS:lle antamassaan haastattelussa. Linnonmaa totesi, että korona on ravistellut yritystoimintaa, ja hän mietti kuumeisesti, miten brändiä voisi kehittää tulevaisuudessa nykyiseen maailmantilanteeseen sopivaksi.

– Tällä hetkellä vedämme aika matalalla profiililla. Jos firma pyörii sillä, että ihmiset matkustelevat ja kuvaavat matkustusvideoita, niin sanotaan nyt näin, että vuoteen sinne ei ole uusia videoita tullut. Tämänkin kohdalla täytyy hieman miettiä, että mikä yrityksen suunta voisi tulevaisuudessa olla. Mutta sehän on vain mahtavaa. Nyt on ollut aikaa miettiä kaikki erilaisia variaatioita, Linnonmaa totesi IS:lle.

Jaajo Linnonmaa lanseerasi yrityksen vuonna 2016 Slush-kasvuyritystapahtumassa.

Lue lisää: Jaajo Linnonmaa lähti vr-yrittäjäksi – ”En osaa itse asiassa tehdä yhtään mitään”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?