Marco Bjurström puhkesi itkuun kesken suoran lähetyksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Marco Bjurström avautui kipeästä äitisuhteestaan ja puhkesi itkuun – paljastaa nyt, miksi reagoi niin voimakkaasti suorassa lähetyksessä

Marco Bjurström kertoo, että hän on aina ollut itkuherkkä, eikä siinä ole mitään hävettävää.

Marco Bjurström avautui elämänsä kipupisteistä yhden kappaleen kautta.

18.10.2021 6:45

Marco Bjurströmin postilaatikot alkoivat tulvia, kun hän herkistyi itkuun suorassa lähetyksessä lauantai-iltana. Ohjaajana, koreografina ja entisenä tanssijana tunnettu Bjurström, 55, avasi sydäntään lauantaina Ylen Elämäni Biisi -ohjelmassa ja teki herkkyydellään lähtemättömän vaikutuksen tv-katsojiin.

Lue lisää: Marco Bjurström murtui itkuun muistellessaan äitiään ja veljeään Elämäni Biisi -ohjelmassa – ”Teki sen julmimman, mitä voi tehdä”

Ilta-Sanomat tavoitti sunnuntai-iltana Bjurströmin, joka kertoi, että tv-katsojien tavoittaminen oli hänen päällimmäinen motiivinsa ohjelmaan osallistumisessa – että voisi esimerkin kautta kenties auttaa jota kuta.

– Saamieni viestien perusteella se meni juuri niin kuin toivoin. Moni sai siitä lohtua ja koki, ettei ole näiden juttujen kanssa yksin, Bjurström kommentoi IS:lle.

Bjurström valitsi elämänsä merkittäväksi kappaleeksi Erna Tauron säveltämän ja Tove Janssonin sanoittaman Höstvisan, jonka sanat kertovat kuolemasta ja katumuksesta elämän syksyssä.

Bjurström on joutunut kohtaamaan molemmat asiat silmästä silmään. Ensin hän menetti oman äitinsä vuonna 2007 ja viime vuonna vielä pikkuveljensä. Molemmat kuolivat syöpään.

Bjurströmin mukaan hänen äitinsä ongelmat johtuivat osittain siitä, ettei hänellä ollut pokkaa toteuttaa omia unelmiaan.

Marco Bjurströmin pikkuveli Janek Bjurström kuoli viime keväänä 49-vuotiaana.

Katumus liittyy kertomukseen siten, että äidin tyytymättömyys ja uhriutuminen opettivat Bjurströmiä olemaan oman elämänsä herra.

– Mulla oli ihana äiti, paras äiti mulle mikä voi olla, mutta hän ei koskaan osannut. Hän aina syytti muita ja oli ikään kuin uhri. Hänellä jäi monta asiaa kokematta, vaikka hän oli monessa mielessä rohkea ja rohkaisi meitä, Bjurström sanoi ohjelmassa ja jatkoi:

– Mitä myöhemmäksi mentiin, sitä enemmän elämä meni surkuttamiseen ja valittamiseen. Se johti myös siihen, että hän kuoli ennen aikojaan, sairastui syöpään. Hän itse varmaan tiesi muttei kertonut meille. Näin hän teki sen julmimman mitä voi tehdä, yhtäkkiä oli vaan sellainen tilanne, ettei voida enää auttaa.

Kun Bjurströmiä pyydettiin mukaan ohjelmaan, hän päätti heti, että haluaisi mieluummin hypätä suoraan syvään päätyin kuin valita biisin, joka jäisi tunnemerkitykseltään kädenlämpöiseksi. Sehän on koko ohjelman tarkoitus.

– Lähestyin asiaa niin, että mikä voisi olla sellainen teema, josta voisi olla muillekin apua. Koska enhän minä ole ainoa ihminen, jolla niitä suruja ja murheita on ollut, mutta kaikki eivät saa, halua tai uskalla puhua niistä.

Kipeistäkään asioista puhuminen ei ole vaikeaa, kun sitä on tehnyt riittävästi, Bjurström sanoo IS:lle. Silti se tuntuu sydämessä ja saa liikuttumaan kyyneliin saakka, kuten ohjelmassa kävi.

– Aika moni tietää, että herkistyn helposti, vaikkakin ne ovat useammin ilon liikutuksen hetkiä. Se on ollut minussa pienestä pitäen, että puran asioita sitä väylää käyttäen, Bjurström sanoo IS:lle.

– Ratkaisevaa oli myös se, miten Katja Ståhl ja koko työryhmä pystyivät luomaan isoon studioon turvallisen ja luottamuksellisen ilmapiirin, Bjurström kiittää.

Bjurström kommentoi äitinsä viimeisiä aikoja Helsingin Sanomissa vuonna 2017, jolloin äidin kuolemasta tuli kuluneeksi 10 vuotta.

– Äiti kuoli virallisesti syöpään, mutta mielestäni hän menehtyi omaan välinpitämättömyyteensä ja pelkuruuteensa. Hän ei koskaan uskaltanut ottaa elämäänsä omiin käsiinsä, vaan syytti muita siitä, ettei toteuttanut unelmiaan, Bjurström kommentoi HS:lle.

Bjurströmin vanhemmat erosivat, kun hän oli kuusi ja hänen veljensä Janek kaksi.

– Äitimme oli huithapeli, jonka alkoholismista tuli vuosien varrella ongelma. Äiti ei koskaan saanut diagnoosia, mutta luultavasti hän oli myös bipolaarinen tai masentunut. Elämä hänen kanssaan oli epämääräistä, ja me veljekset opimme huolehtimaan toisistamme, Bjurström sanoi HS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?