Lauri Salovaara kohtasi sekavan naisen sillankaiteella – seuraavana päivänä hän purskahti itkuun radiolähetyksessä, kun tilanteen vakavuus kirkastui

Lauri Salovaara pysähtyi auttamaan sillankaiteella olevaa ihmistä kotimatkallaan. Tilanteen vakavuus kirkastui myöhemmin, ja nyt Salovaara kehottaakin kaikkia huolehtimaan lähimmäisistään.

Lauri Salovaara.

15.10.2021 20:21

Oululainen yrittäjä ja juontaja, Selviytyjissä viimeiseksi Hylättyjen saarelle äänestetty Lauri Salovaara koki keskiviikon ja torstain välisenä yönä niin vaikuttavan tilanteen, että sitä ajatteleminen nostaa vedet silmiin vielä pari päivää tapahtumien jälkeenkin.

Salovaara oli palaamassa myöhäisillan radiojuontokeikalta kotiin, kun hän näki ihmisen rimpuilevan Tuirassa sillankaiteessa.

– Laitoin autoon hätävilkut päälle, juoksin hänen luokseen ja puhuin hänelle. Sain juteltua hänet kauemmas sillasta ja vesistöstä. Soitin poliisit paikalle, Salovaara kertoo.

Tilanne raukesi, vaikka sillan kaiteella rimpuillut keski-ikäinen nainen oli Salovaaran mielestä poissaoleva ja sekava.

– Hän huusi minullekin vaikka mitä, mutta kehonkieli kertoi enemmänkin täydellisestä luovuttamisesta. Odotin poliisit saapuvaksi ja teimme niin sanotusti läpsystä vaihdon, jonka jälkeen he ottivat tilanteesta ohjat.

Oulun poliisista vahvistetaan, että Tuiran silloilla on käynyt partio torstaina yöllä. Poliisi on kirjannut tapahtumat tarkistustehtävänä.

Salovaara sanoo, että hänelle oli päivän selvää pysähtyä Tuiran silloille tapahtuma-aikaan. Ihmisen hätään pitää vastata.

– Pari autoa siinä meni ohi, mutta voi olla, etteivät huomanneet mitä tapahtui. Osa ihmisistähän ei uskalla mennä apuun, kun ei tiedä mitä pitää tehdä.

Tapahtumien jälkeen Salovaara ajoi kotiin ja meni sänkyyn lukemaan.

– Luin kirjaa, mutta huomasin, etten ymmärtänyt lukemastani mitään.

Asian vakavuus paljastui vasta seuraavana päivänä, kun hän kirjoitti asiasta päivitystä sosiaaliseen mediaan.

– Silloin vasta tajusin, että kyseessä oli vakava tilanne. Tuli ihan omituinen tunne, joka purkautui itkuksi illalla radio-ohjelmaa juontaessani.

Salovaara sanoo tuovansa asian julki, koska haluaa kannustaa ihmisiä auttamaan lähimmäisiä aina kun tilanne sitä vaatii.

– Pysähtykää ihmiset! Auttakaa aina kun pystytte! Pankaa hyvä kiertämään, Salovaara sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?