Joel Hallikaisen poika Eeli avautuu Annassa isänsä alkoholismista - Viihde - Ilta-Sanomat

Joel Hallikaisen poika Eeli avautuu Annassa isänsä alkoholismista – ahdistava uni piinasi pitkään

Tunnettu suomalaistähti raitistui jo vuosia sitten. Sitä ennen perhe joutui kärsimään liiallisesta alkoholinkäytöstä.

Viihdetähti täytti äskettäin 60 vuotta.

13.10. 14:25

Joel Hallikaisen poika Eeli Hallikainen kertoo tuoreen Anna-lehden haastattelussa poikkeuksellisesta lapsuudestaan tunnetun viihdetaiteilijan poikana.

Joel Hallikainen oli jo 90-luvulla valtavan suosittu muusikko.

Hän myös juonsi aikanaan äärimmäisen suosittua Tuttu Juttu Show’ta yhdessä Timo Koivusalon kanssa. Hallikainen oli mukana ohjelmassa vuosina 1992–2000.

Eeli Hallikainen syntyi vuonna 1990. Hänen lapsuudessaan isä keskittyi kovasti töihin. Suosion vuosina alkoholi oli hiipinyt miehen elämään. Kun muu perhe meni nukkumaan, Hallikainen vietti iltaansa kotona lasillisen kanssa.

– Isällä oli usein pinna kireällä ja kuppia kului. Se oli hänen tapansa nollata tilanne. Ei hän baareissa käynyt, mutta ei se muuttanut tilannetta. Hän oli joka tapauksessa poissa. En juuri viitsinyt häiritä häntä omilla asioillani. Olin jo muuttanut omilleni, kun isän alkoholinkäyttö kiihtyi. Tilanne huolestutti, koska kotona asui vielä nuorempia sisaruksia, Eeli Hallikainen sanoo Annassa.

Eeli kehuu isäänsä siitä, että tämä teki kovan työn raitistumisensa eteen.

– Raitistuminen on mielestäni isäni kovin saavutus. Sen jälkeen hän muuttui paljon läsnä olevammaksi. Pitkään näin ahdistavia unia, joissa isä taas joi. Pikku hiljaa olen alkanut luottaa siihen, että hän on tosiaan raitistunut, ja se tuntuu tosi hyvältä.

Kuvassa Joel Hallikainen lastensa Eelin ja Oonan kanssa vuonna 2016.

Hallikainen on raitistunut jo vuosia sitten. Hän kertoi Joel Hallikainen – elämäni tarina -kirjassa (2018) hakeutuneensa hoitoon vuonna 2014.

Hallikainen kertoi raitistumisestaan IS:n haastattelussa kirjan ilmestymisen aikoihin. Hän sanoi alkoholismin olleen 20–30 vuoden juomisen seurausta. Hän ei ollut juonut joka päivä, mutta alkoholi oli saanut pikku hiljaa elämässä liian ison roolin.

–  Se liittyi elämän harmauden, värittömyyden ja tarkoituksettomuuden säätelyyn, Hallikainen totesi.

– Olin tuuri- ja kaappijuoppo. Tissuttelin yksin työhuoneella. Eniten asiasta kärsivät läheiset. Työthän jokainen juoppo hoitaa loppuun asti. Alkoholistin ajatus on, että en ole juoppo, koska hoidan työni. Kun työt alkavat vuotaa, otetaan juomisessa se askel, jota minä en enää ottanut.

Joel Hallikainen vuonna 1993.

Ennen hoitoon hakeutumista hän huomasi, että alkoholinkäyttö oli alkanut säädellä hänen ajatuksiaan.

– Huomasin, että alkoholinkäyttö alkoi säädellä ajatuksiani. Tajusin, etten pärjää tämän kanssa vaan on tehtävä valinta. Oli kaksi vaihtoehtoa, jatkaa juomista tai raitistua.

– Kerron tämän, jotta ihmiset, jotka kiemurtelevat alkoholin kanssa, tietävät, että ratkaisu on olemassa.

Hallikainen täytti 11. lokakuuta 60 vuotta. Hän on julkaissut uransa aikana 37 albumia. Muusikko kertoo kotisivuillaan viettävänsä nyt taiteilijajuhlavuotta. Syyskuussa kerrottiin, että Hallikainen osallistuu Syksyn sävel -kilpailuun. Sitä esitetään taas tv:ssä kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää: Joel Hallikainen raitistui 4 vuotta sitten – joutui kasvotusten kuulemaan mitä perheenjäsenet ajattelivat juopottelusta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?