Remppa vai muutto: 60-luvun rivitalosta löytyy mätä yllätys - Viihde - Ilta-Sanomat

60-luvun rivitalosta löytyy mätä yllätys – talon asukkaat Kirsi ja Vesa eivät ole uskoa korviaan

Remppa vai muutto -tv-sarjassa remontoidaan yli 50 vuotta vanha rivitalo.

13.10. 13:17

Remppa vai muutto Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kohteena on 60-luvun rivitalokoti Tuusulan Hyrylässä.

100-neliöisessä kodissa asuvat Kirsi, Vesa ja heidän kaksi tytärtään. Kirsi ja Vesa lupaavat kodilleen 75 000 euron remonttibudjetin.

Sarjaa esittävä Nelonen tiedottaa, että jaksossa nähdään asukkaiden kannalta kurja käänne. Kun sisustussuunnittelija Marko Paananen käärii hihansa remonttimiesten kanssa, talosta paljastuu kosteusvaurio.

Keittiön lattian alla on vanhan kylmiön aiheuttama vaurio. Koko lattia on revittävä auki.

– Järkytys oli kova. Se näytti mädältä ja kostealta, Paananen tuskailee jaksossa.

Kirsi ja Vesa halusivat remontoida kotinsa uuteen uskoon, koska se näyttää heidän mielestään kuluneelta ja vanhalta. Lattian alta löytynyt yllätys ja Paanasen suunnitelma laajentaa eteiskäytävää nostavat alkuperäistä remonttibudjettia kuitenkin jopa 15 000 eurolla. Pariskunta ei ole uskoa korviaan, kun Paananen kertoo uuden budjettiarvionsa.

– Meidän perheelle 15 000 euroa budjetissa on tosi paljon, Kirsi sanoo.

60-luvun rivitaloissa ongelmat liittyvät usein nimenomaan alapohjaan. Ympäristöhallinnon sivuilla kerrotaan, että rivitalojen kosteusvauriot johtuvat yleisimmin rakennusvirheistä.

1960-luvulla rakennettujen rivitalojen tyypillisimpiä homevaurioita ovat mataliin perustuksiin ja lattiarakenteisiin maasta nouseva kosteus. Kosteusvauriot eivät yleensä ole havaittavissa päällepäin, vaan vasta lattiarakenteiden avaaminen tuo esiin vakavat vauriot.

Remppa vai muutto -sarjan jaksossa ei selviä, onko kyseessä nimenomaan rakennusvirhe.

– Tässä on todennäköisesti vanhan kylmiön ajoilta kondenssivettä tullut. Se pitää avata reilummin ja katsoa, mihin se on mennyt, Paananen selittää jaksossa.

Remppa vai muutto Suomi Nelosella torstaisin ja Ruutu-palvelussa. IS ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää: Kuvat: Anna-Marian ja Tuomaksen remontin hintalappu paisuu yli 100 000 euron – muodonmuutos ylittää parin kaikki toiveet

Lue lisää: Tiinan ja Tapion kodin käsittämätön pohjaratkaisu aiheutti päänvaivaa – 60 000 euron remontti sai aikaan valtavan muutoksen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?