Historiallinen yhteistyö julki: Maustetytöt ja Agents yhdistävät voimansa – keikkalavoille jo ensi kesänä

Agents saa pian historian ensimmäiset naissolistinsa, kun he yhdistävät voimansa Maustetyttöjen kanssa.

10.10.2021 13:00

Popyhtye Maustetytöt ja pitkän linjan yhtye Agents yhdistävät voimansa, paljastetaan tuoreessa mediatiedotteessa. Yhteistyö kulkee nimellä Maustetytöt X Agents. Kokoonpano nousee Ruisrockin lavalle ensi kesänä.

Yhtyeen keulakuvan ja kitaristin Esa Pulliaisen vuonna 1979 perustaman Agentsin solisteina on vuosien saatossa kuultu kotimaan nimekkäimpiä laulajia Rauli Badding Somerjoesta Topi Sorsakoskeen ja Ville Valoon. Nyt solisteiksi nousevat Maustetytöt. He ovat yhtyeen historian ensimmäiset naissolistit.

Maustetytöt X Agents esittää niin helmiä Agentsin tuotannosta kuin Maustetyttöjen moderneja klassikoita Agentsille sovitettuna. Keväällä on luvassa myös neljä yhteistä kappaletta sisältävä vinyylijulkaisu.

Esa Pulliainen kertoo HS:lle, että hän suostui yhteistyöhön välittömästi.

Kitaristi Esa Pulliainen kertoo Helsingin Sanomille suostuneensa yhteistyöhön välittömästi, vaikka tunsi Maustetytöiltä vain muutaman biisin.

– Niissä sanoituksissa on virkistävää huumoria, ja nää likat osaa säveltää hyviä, ihan oikeita melodioita. Kaiken ton soopan seassa, mitä nykyään Radio Suomikin soittaa, kyllähän se raikkaalta ja virkistävältä kuulostaa, Pulliainen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Anna kertoo HS:ssä, että hän suuri unelmansa oli laulaa vanhaa iskelmää. Maustetyttöjen manageri Aki Roukala soitti Pulliaisen asioita hoitavalle Marko Julkuselle ja ehdotti yhteistyötä. Kaikki kävi HS:n mukaan äkkiä ja hommat alkoivat rullata heti.

– Mä en ainakaan muista, milloin oisin ollut yhtä innoissani. Teki mieli mennä kadulle huutamaan, mutta ei voinut, Anna sanoo Helsingin Sanomissa.

Maustetytöt on Anna, 27, ja Kaisa Karjalaisen, 29, muodostama popyhtye, jonka musiikin perustana toimivat kitara, koskettimet ja rumpukone.

Melodisten kappaleiden tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta ja kasvattamisesta ja kasvamisesta. Kaksi albumia julkaissut yhtye on noussut niin yleisön kuin kriitikoiden suosioon ja rikkonut toistuvasti myyntiennätyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?