Gladiaattorit-juontaja Minna Aaltonen on kuollut

Näyttelijänä ja juontajana tunnettu Minna Aaltonen kuoli 54 vuoden ikäisenä.

Minna Aaltonen poseerasi Ilta-Sanomille vuonna 2002.

28.9.2021 19:01

Gladiaattorit-ohjelman juontajana tunnettu näyttelijä Minna Aaltonen on kuollut. Väestötietorekisterin mukaan Aaltonen menehtyi 11. syyskuuta 54–vuotiaana.

Asiasta uutisoi ensin Iltalehti, jonka mukaan Aaltonen kuoli leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Asian vahvistaa lehdelle lähiomainen.

Minna Aaltonen opiskeli näyttelemistä Lontoossa 80–luvun lopussa ja tuli suurelle yleisölle tutuksi Renny Harlinin ohjaaman Gladiaattorit-kisailun juontajana. Aaltonen juonsi ohjelmaa yhdessä Juha-Pekka Jalon kanssa vuosina 1993–1994.

Minna Aaltonen kesällä 1990.

Näyttelijän uransa aikana Aaltonen nähtiin useissa elokuvissa, kuten Porttikielto taivaaseen (1990), Kadunlakaisijat (1991), Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet (1991), Äidin tyttö (1993) ja Kauas pilvet karkaavat (1996).

Vuonna 1997 Aaltonen esiintyi pienessä osassa uutistenlukijana vuonna 1997 valmistuneessa James Bond -elokuvassa Huominen ei koskaan kuole.

Aaltosen uusimpiin roolisuorituksiin kuului rooli vuoden 2012 elokuvassa The World of Hemingway, jossa hän esitti Marlene Dietrichiä.

90-luvun lopulla Aaltonen esiintyi vierailevana tähtenä tv-sarjassa Lontoo liekeissä. Suosittu sarja kertoi lontoolaisten palomiesten elämästä ja monimutkaisista ihmissuhteista.

Aaltonen asui niihin aikoihin Lontoossa ja hänet valittiin sarjan kahteen osaan esittämään kaupunkiin opintomatkalle saapuvaa hollantilaista pelastajaa. Hän oli tuolloin 28–vuotias.

Lisäksi hänet nähtiin tv-sarjoissa Kotikatu, Dream Team ja Lexx.

Minna Aaltonen teki 90–luvulla lukuisia menestyksekkäitä roolisuorituksia.

Turkulaissyntyisen Aaltosen äiti on tunnettu teatterinäyttelijä Leena Takala. Aaltonen antoi 90–luvulla Ilta-Sanomille haastattelun, jossa hän kertoi roikkuneensa äitinsä mukana teatterilavoilla pienestä pitäen.

Aaltonen oli myös intohimoinen tanssija. Hän aloitti tanssiharrastuksensa jo nelivuotiaana ja piti tanssitunteja turkulaisella tanssisalilla pitkälle aikuisikään asti.

Vuonna 1994 Aaltonen haaveili IS:n haastattelussa Lontooseen palaamisesta, mikä kävikin myöhemmin toteen.

– Sinne palaaminen ei ole mitenkään pois laskettua. Siitä on kuitenkin lähdettävä, että itse sinun on tehtävä pohjatyö. Ei siellä mitään saa ilmaiseksi, Aaltonen kommentoi tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?