Riita liikemies Kari Kivilahden testamentista ohi - Viihde - Ilta-Sanomat

Riita liikemies Kari Kivilahden testamentista ohi – yli kymppitonnin lasku leskelle ja tyttärille

Liikemies Kari Kivilahti poisti salaa testamentista vaimonsa, jonka kanssa oli ollut naimisissa 45 vuotta.

Kaarina ja Kari Kivilahti vuonna 2016 kuvattuna.

22.9. 14:06

Vuosien riita maaliskuussa 2019 kuolleen liikemiehen Kari Kivilahden testamentin pätevyydestä on ohi.

Leski Kaarina Kivilahti ja hänen tyttärensä ovat peruuttaneet kanteensa asiassa, ilmenee Helsingin käräjäoikeuden tuoreesta päätöksestä. Näin ollen asia jää sillensä.

Päätös on yllättävä, sillä aiemmin testamenttiriitaa on yritetty sovitella, mutta tuloksetta.

Kaarina Kivilahti tyttärineen oli aiemmin vaatinut testamentin julistamista mitättömäksi ja pätemättömäksi, sillä he uskoivat, ettei se vastaa liikemiehen ”aitoa ja todellista” testamenttaustahtoa.

Lue lisää: Jäljelle jääneestä omaisuudesta syntyi lihava perintö­riita – Näin liike­mies Kari Kivilahden miljoonat karttuivat

Riidan vastapuolella olivat Kari Kivilahden aiemmasta liitosta syntyneet lapset.

Edellisissä testamenteissa Kari Kivilahti olisi jättänyt heille perinnöstään vain lakiosan. Viimeisimmässä testamentissaan marraskuussa 2017 Kivilahti oli kuitenkin päättänyt, että hänen omaisuutensa jaetaan tasan kaikkien lasten kesken.

Lapsia on yhteensä neljä. Aiemmassa liitossa Kari Kivilahti sai tyttären vuonna 1965 ja pojan vuonna 1968. Liitosta Kaarina Kivilahden kanssa syntyivät tyttäret Klara ja Karina vuosina 1977 ja 1980.

Suurin yllätys testamentissa oli kuitenkin se, että liikemies oli jättänyt siitä salaa pois puolisonsa Kaarina Kivilahden, jonka kanssa oli ollut naimisissa 45 vuotta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei leski saisi varallisuudesta mitään. Lesken taloudellinen asema turvataan tasingolla.

Kaarina Kivilahti tyttärineen joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikuluja Kivilahden esikoistyttärelle noin 11 000 euroa. Kivilahden pojalla ei ollut oikeudenkäyntikuluista vaatimusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?