Niko Saarinen saa Pippa Laukan tyrmistymään Olet mitä syöt -ohjelmassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Niko Saarisen elämäntavat saavat Pippa Laukan pöyristymään – lääkärin vastaanotolla paljastuu pysäyttävä totuus

Realityohjelmista tuttu Niko Saarinen elää herkuilla ja noutoruualla. Olet mitä syöt -kauden avausjaksossa apuun rientää hyvinvointilääkäri Pippa Laukka.

Niko Saarisen elintavat saavat hyvinvointialan ammattilaisen ymmälleen.

21.9. 7:39

Olet mitä syöt -ohjelman neljännen tuotantokauden avausjaksossa elämäntapansa remonttiin laittaa lukuisista realityohjelmista tuttu sometähti Niko Saarinen. Saarinen, 34, tunnustaa jo vuosien ajan laiminlyöneensä omaa hyvinvointiaan, ja hän toivookin saavansa ohjelmasta kauan kaipaamaansa apua.

Saarinen kertoo heti jakson alkumetreillä olevansa usein tyytymätön omaan kehonsa ja kärsivänsä lukuisista ulkonäköpaineista. Kiireisen arjen keskellä Saarisen ruokavalio koostuu pitkälti noutoruuasta eikä liikunnalle jää aikaa. Apuun rientää tuttuun tapaan hyvinvointilääkäri Pippa Laukka, joka ensitöikseen kurkistaa Saarisen jääkaappiin.

– Miltä susta tuntuu, kun joku tulee kurkkaamaan sun jääkaappiin? Ahdistaako sua? Laukka utelee Saariselta.

– Ei oikeastaan, koska en välttämättä avaa sitä moneen päivään, Saarinen vastaa saaden hyvinvointilääkärin silmin nähden hämmentymään.

Saarinen kertoo olevansa usein tyytymätön omaan kehonsa ja kärsivänsä ulkonäköpaineista.

Laukka pistää välittömästi merkille, että Saarisen jääkaapista löytyy valmisruokia ja lukuisia alkoholijuomia. Saarinen tunnustaakin rakastavansa olutta ja siideriä. Keittiön nurkkaa puolestaan koristavat lukuisat noutoruokaa sisällään kuljettaneet paperipussit. Näky saa Laukan pöyristymään.

– Musta tuntuu, että mun silmät palaa puhki, kun mä katson tätä. Toi määrä on yhden viikonlopun? Eikö toi tule todella kalliiksi? Laukka ihmettelee Saarisen nyökytellessä vierellä.

Kun Laukka myöhemmin esittelee Saariselle konkreettisesti, mitä kaikkea tämä on viikon aikana laittanut suustaan alas, Saarinen järkyttyy. Saarisen pitämän ruokapäiväkirjan mukaan hän on nauttinut viikon aikana muun muassa kymmenen litraa kahvia, alkoholia, viisi hampurilaisateriaa, neljä sushiannosta, lihapiirakoita, hodareita ja erilaisia herkkuja.

– Apua, siis apua. Mä sanon rehellisesti, että tämä näyttää aivan hirveältä. En näe yhtäkään vihreää asiaa. En tiedä, onko tässä mikään terveellistä. Mä uskon ja tiedän, että tämä on se mun ruokaympyrä. Mutta en pääse yli tästä, Saarinen päivittelee.

Niko Saarisen ruokavalio kuulostaa Pippa Laukan korvaan hurjalta.

Myöhemmin Saarinen menee tapaamaan Laukkaa myös hyvinvointilääkärin vastaanotolle. Siellä Laukalla on Saariselle huonoja uutisia, nimittäin tosi-tv-tähden retuperällä olevat elämäntavat ovat jo tehneet tuhoaan miehen kehossa.

– Verikoetuloksissa näkyy liiallinen alkoholin käyttö, sun maksa-arvot ovat koholla. Toinen asia mikä selvisi, on että sun veren rasva-arvot ovat aivan selvästi koholla. Sun verisuonet ovat tällä hetkellä keskimäärin neli-viisikymppisen ihmisen verisuonet. Se johtuu sun elintavoista, Laukka listaa.

Verikokeiden tulokset saavat Saarisen mietteliääksi. Saarinen kuvailee kameroille Laukan uutisten tuntuneen karuilta.

– Nyt on löydettävä kultainen keskitie. En suostu 34-vuotiaana kuolemaan pystyyn Wolt-pussi kädessä, Saarinen täräyttää.

Olet mitä syöt keskiviikkoisin 22. syyskuuta alkaen kello 20:00 MTV3-kanavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?