Veronica Verho avautuu somen huonoista puolista - Viihde - Ilta-Sanomat

Veronica Verho näki TikTokissa videon ja alkoi kihistä raivosta – tätä asiaa hän ei voi sulattaa somessa

Veronica Verhon on vaikea sulattaa sitä, kuinka jotkut ihmiset pilailevat somessa lasten tai lemmikkien kustannuksella.

Veronica Verho on palkittu tv- ja radiojuontaja sekä yksi Suomen ensimmäisistä videobloggaajista.

20.9. 17:27

Veronica Verho, 25, on somekäyttäytymisen suunnannäyttäjä ja yksi Suomen ensimmäisistä niin sanotuista sometähdistä. Verho oli vain 16–vuotias, kun hän aloitti videobloggaamisen yhtenä ensimmäisistä suomalaisista tubettajista.

Jo senkin takia voi sanoa, että Verho on nähnyt uransa ansiosta sosiaalisen median hyvät ja huonot puolet. Tuoreessa Instagram-päivityksessään Verho avaa ajatuksiaan siitä, mikä häntä somessa, tarkemmin sanottuna TikTokissa, surettaa.

– Rakastan somea hirmuisesti, mut välillä se tekee mut myös aika surulliseksi, Verho aloittaa pysäyttävän kirjoituksensa.

Veronica Verholla on Instagramissa yli 260 000 seuraajaa.

Verho pohtii kirjoituksessaan sitä, kuinka jotkut ihmiset rakentavat kokonaisen brändin oman lapsensa tai lemmikkinsä ympärille – usein rahan takia.

Hän kertoo aiheesta muutaman esimerkin huolestuttavasta ilmiöstä, johon hän on itse törmännyt omissa somekanavissaan.

– Tiktokista löysin just todella inhottavan esimerkin yhdestä ”hauskasta” trendistä, missä testataan kuinka taapero reagoi kun hänen vanhempi UNOHTAA hänet kotiin ja lähtee itse ulos. Reaktio oli lapsen ahdistunutta itkua. Hauskaa. Mulla ei oo mitään kokemusta lapsen kasvatuksesta eikä omista lapsista, mutta siltikin mua ahdisti tuollaiset videot.

Toinen esimerkki koskee eläimiä TikTokissa.

– Koiralle näytetään jotain asiaa tai soitetaan ääntä, jonka jälkeen eläimet juoksevat päin seiniä ja omistajat nauravat. Koirille puetaan aivan ihme asioita päälle, jolloin niiden liikkuminen näyttää ”hassulta” ja omistaja nauraa. Esimerkkejä on lukemattomia.

Kirjoituksellaan Verho haluaa muistuttaa somekansaa siitä, että lapset ja lemmikit ovat eläviä olentoja, joiden ymmärrys ei riitä siihen, mitä heidän kustannuksellaan tehdään.

– Älä käytä hyväksi lapsia tai eläimiä somessa, he kun eivät välttämättä itse osaa kieltäytyä siitä vaikka haluaisivatkin. Kiitos, Verho kuittaa.

Verhon keskustelunavaus on kerännyt lyhyessä ajassa runsaasti kommentteja ja moni seuraaja tuntuu olevan hänen kanssaan asiasta täysin samaa mieltä.

– Todella hyvin kirjoitettu! En kestä yhtään, kun eläimistä tehdään naurunalaisia ja tosiaan lapsistakaan. Aivan sietämätöntä pitää sitä viihdykkeenä, eräs toteaa.

– Niin samaa mieltä – lapset ja eläimet eivät ole ”sirkushuvia” somekansalle, sanoo toinen.

Veronica Verho on yksi Suomen tunnetuimmista Youtube-tähdistä ja somepersoonista, joka tunnetaan muun muassa POKS-podcastistaan . Hän on työskennellyt jo useamman vuoden myös radiojuontajana Radio NRJ:llä.

Viime vuosina Verho on nähty lisäksi muun muassa Posse-, Tanssii tähtien kanssa- ja Selviytyjät Suomi -ohjelmissa. Tällä hetkellä hän juontaa suosittua Love Island Suomi -rakkausrealitya.

Lue lisää: Hittisarja Love Islandin uuden kauden aloitus lykkääntyy – syynä useat koronatartunnat

Turusta kotoisin oleva Verho on nykyään kihloissa Sohvaperunat-sarjasta tutun Juhani Koskisen kanssa. Kaksikko oli ensin pelkkiä ystäviä keskenään, mutta ystävyys syveni rakkaudeksi vuonna 2020. Nyt Verho ja Koskinen asuvat yhdessä ja heillä on yhteinen lemmikki, lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira Matti.

Lue lisää: Kihlautuneet Veronica Verho ja Juhani Koskinen esittelivät suloisen koiranpentunsa – seuraajat ihastuivat välittömästi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?