Prinsessa Beatrice sai vauvan - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinsessa Beatrice sai vauvan – tyttö tuli!

Prinsessa Beatricen esikoistytär syntyi myöhään lauantai-iltana. Brittihovi tiedotti ilouutisesta maanantaina.

Prinsessa Beatrice kertoi raskaudestaan toukokuussa.

20.9. 15:23

Prinsessa Beatrice, 33, on saanut lapsen yhdessä italialaisen puolisonsa Edoardo Mapelli Mozzin kanssa, brittimedia kertoo. Kuninkaallinen perhe kasvoi myöhään lauantai-iltana tyttölapsella ja Buckinghamin palatsi tiedotti ilouutisesta tänään maanantaina.

Prinsessa Beatrice synnytti lehtitietojen mukaan Chelsea & Westminster -sairaalassa Lontoossa. Pienokainen syntyi kello 11.42 paikallista aikaa ja painoi noin 2,8 kiloa.

Hovin julkaiseman tiedotteen mukaan sekä äiti että tyttö voivat synnytyksen jälkeen hyvin.

Lapsi on prinsessan ensimmäinen, mutta Mapelli Mozzilla on vuonna 2016 syntynyt poika edellisestä suhteestaan Dara Huangin kanssa. Tuoreen isoveljen nimi on Christopher Woolf.

Lapsi on kuningatar Elisabetin 12. lapsenlapsenlapsi. Vastasyntynyt pienokainen on prinsessa Beatricen ja prinsessa Eugenien vanhempien prinssi Andrew’n ja Sarah Fergusonin toinen lapsenlapsi, sillä Eugenie sai poikalapsen helmikuussa 2021.

Isovanhemmat ovat onnellisia tuoreesta perheenlisäyksestä.

– Vauvan isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat tietoisia lapsen syntymästä ja ovat siitä riemuissaan, palatsin tiedotteessa sanotaan.

Prinsessa Beatricen tytär kuuluu myös kruununperimysjärjestykseen, jossa hän on tällä hetkellä 11. sijalla heti äitinsä jälkeen. Beatricen pikkusisko prinsessa Eugenie tippui Beatricen tyttären syntymän jälkeen sijalle 12. Ensimmäisenä perimysjärjestyksessä on prinssi Charles.

Kuningatar on ehtinyt saada tänä vuonna jo useamman lapsenlapsenlapsen. Kuningattaren 11. lapsenlapsenlapsi syntyi kesäkuussa, kun prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan saivat toisen lapsensa Lilibetin. Lilibet on kruununperimysjärjestyksessä kahdeksantena heti isoveljensä Archien perässä.

Prinsessa Beatrice ja Mapelli Mozzi ovat pitäneet yhtä noin kolmen vuoden ajan. He avioituivat salaisissa häissä kesällä 2020.

Pari päätyi salahäihin siitä syystä, että he joutuivat siirtämään viime vuoden toukokuulle suunnitellut häänsä koronapandemian vuoksi. Aiemmin häitä lykättiin Beatricen isän, prinssi Andrew’n ympärillä kuohuneen kohun vuoksi.

Tieto Beatricen häistä tuli lopulta julkisuuteen vasta, kun prinsessa oli jo astellut alttarille. Prinsessa ja Mapelli Mozzi avioituivat yksityisessä seremoniassa Windsorin linnan mailla 17. heinäkuuta.

Hovin mukaan prinsessa avioitui 20 todistajan läsnä ollessa, ja paikalla olivat muun muassa kuningatar Elisabet ja prinssi Philip sekä muita parin läheisiä.

Beatricen ja italialaisen Mapelli Mozzin rakkaus roihahti tiettävästi jo vuonna 2018. Ensimmäistä kertaa he edustivat yhdessä National Portrait Gallery -gaalassa maaliskuussa 2019.

Avioliittonsa myötä Beatrice astui osaksi yhtä Euroopan hulppeinta sukua. Upporikkaan italialaisperheen kasvatti nimittäin pesee varallisuudellaan jopa prinsessan, ja hänen suvussaan on lukuisia arvovaltaisia henkilöitä, muun muassa suurlähettiläitä ja piispoja.

Lue lisää: Jättiyllätys: prinsessa Beatrice meni salaa naimisiin!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?