Uutuussarja paljastaa: tästä prinssi Philip keskusteli poikansa kanssa vain päivää ennen kuolemaansa – hilpeä heitto enteili pahaa

Prinssi Philip säilytti huumorintajunsa aivan elämänsä viime metreille asti, paljastaa uutuussarja.

Prinssi Philip menehtyi 9. huhtikuuta Windsorin linnassa.

19.9.2021 13:50

BBC:n uutuussarja avaa huhtikuussa, 99-vuotiaana menehtyneen prinssi Philipin elämää aivan uudella tapaa. Prince Philip: The Royal Family Remembers -nimisessä ohjelmassa Britannian kuningasperheen jäsenet jakavat rakkaimmat muistonsa edesmenneestä prinssistä.

Ääneen pääsee myös prinssi Philipin vanhin poika prinssi Charles, 72. Brittilehti Daily Mailin mukaan hän paljastaa haastattelussa hauskoja yksityiskohtia viimeisestä keskustelusta isänsä kanssa.

Kun prinssi Charles meni tapaamaan isäänsä vain päivää ennen tämän kuolemaa, kaksikko keskusteli prinssi Philipin tulevasta 100-vuotissyntymäpäivästä.

– Puhutaan syntymäpäivästäsi, prinssi Charles kertoo todenneensa isälleen varovaan sävyyn, sillä hän tiesi, ettei tämä ollut innostunut juhlimaan merkkipäiväänsä.

Prinssi Charles, kuningatar Elisabet ja prinssi Philip vuonna 1970.

Koska prinssi Philipillä oli ongelmia kuulonsa kanssa, eikä Charles saanut isältään minkäänlaista vastausta, hän toisti kommenttinsa hieman kovemmalla äänellä:

– Puhutaan syntymäpäivästäsi ja siitä, pidetäänkö silloin jonkinlainen vastaanotto!

Kun prinssi Philip vihdoin kuuli poikansa kysymyksen, hän vastasi tälle pilke silmäkulmassa:

– No, minunhan pitäisi olla silloin elossa vai mitä?

– Arvasin, että sanoisit noin, Charles vastasi isälleen.

Prinssi Philipin sutkautus oli valitettavan osuva, sillä hän menehtyi seuraavana aamuna, 9. huhtikuuta kotonaan Windsorin linnassa.

Daily Mailin mukaan ohjelmassa kuvailtu keskustelu saattoi jäädä viimeiseksi isän ja pojan väliseksi sananvaihdoksi.

Prinssi Charles osallistui isänsä hautajaisiin yhdessä sisarustensa kanssa huhtikuussa 2021.

Brittimedian mukaan BBC:n harvinaislaatuisessa ohjelmassa pääsee ääneen myös moni muu kuningasperheen jäsen prinssin lapsia ja lapsenlapsia myöten.

Eräässä kohtauksessa prinssit Charles ja William innostuvat muistelemaan Edinburghin herttuaa perheen grillimestarina.

– Hän suorastaan rakasti grillaamista ja hän tekikin siitä kiinnostavan taidemuodon, prinssi Charles toteaa ohjelmassa Sky Newsin mukaan.

Samaan hengenvetoon Charles kertoo, että jos hän ikinä yritti auttaa isäänsä grillipuuhissa, hän sai harvinaisen selvän vastauksen:

– Mene pois, prinssi Philip hätyytti poikaansa.

Myös Charlesin vanhempi poika, prinssi William muistaa isoisänsä intohimon elävästi.

– En varmaan koskaan ole ollut grillijuhlissa, joissa Edinburghin herttua ei olisi ollut grillaamassa, William toteaa ohjelmassa.

Prinssi Philip ei koskaan nähnyt 100. syntymäpäiväänsä, jota olisi juhlittu 10. kesäkuuta. Sinä päivänä kuningatar Elisabet kuitenkin istutti erityisen ruusun Windsorin linnan puutarhaan aviomiehensä muistoksi.

Edinburghin herttua ja kuningatar Elisabet olivat naimisissa 73 vuotta.

Kuninkaalliskirjailija Phil Dampierin mukaan kuningatar oli surun murtama puolisonsa poismenon jälkeen, mutta halusi jatkaa edustustehtäviään tarmolla siitäkin syystä, että prinssi Philip ei olisi halunnut hänen ”vellovan surussaan”.

– Prinssi Philip halusi Elisabetin elävän täysillä, kuninkaallisista 35 vuotta kirjoittanut Dambier arvioi.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että prinssi Philipin testamentti on asetettu salaiseksi 90 vuoden ajaksi. Brittiläisen oikeusistuimen mukaan päätös tehtiin kuningattaren arvokkuuden ja aseman suojelemiseksi.

Kyseessä on vanha menettely, jossa kuninkaallisen perheenjäsenen kuoltua tuomioistuinta pyydetään salaamaan testamentti.

Salauksen purkamisesta voidaan päättää 90 vuoden kuluttua, mutta silloinkaan koko testamentin sisältö ei välttämättä tule julkiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?