Mira Holappa mokasi Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Mira Holappa töpeksi Haluatko miljonääriksi -kisassa neljä vuotta sitten – puhuu suunsa puhtaaksi siitä, mitä tv-studiossa todella tapahtui

Miss Helsinki -finalisti Mira Holappa muistelee Haluatko miljonääriksi -kokemustaan, joka meni niin sanotusti vihkoon.

Mira Holappa, 23, muistelee totaalista töppäystään Haluatko miljonääri -kilvassa. Voittopotinkin kanssa kävi harvinaisen huono mäihä.

17.9. 17:42

Tv-visailuiden ystävät muistavat oululaisen Mira Holapan, joka osallistui muutama vuosi sitten Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan ja joutui polttamaan kaksi kolmesta oljenkorrestaan heti kättelyssä.

Mira ei osannut sanoa, mistä Linus Torvalds tunnetaan, tai missä kaupungissa tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta sijaitsee. Nuoren naisen tietämättömyydestä alkoi järjetön somemyrsky, jossa povattiin jo turmiota Suomen nuorisolle, jonka yleistieto on kuihtunut olemattomiin.

Todellisuudessa 18–vuotiasta Miraa vain jännitti.

– Se meni ihan vihkoon, mutta kyllä siinä kameran edessä isossa kilpailussa voi jäätyä kokeneempikin ihminen, Mira Holappa, 23, sanoo nyt.

Lue lisää: Matkailualaa opiskeleva Mira ei tiennyt, missä on Kultaranta –jäätävää kuittia Jaajolta

Mira on sittemmin muuttanut Oulusta Helsinkiin ja aloittanut opinnot yliopistossa. Hän ei missään nimessä allekirjoita somekiusaajien väitettä siitä, että olisi tyhmä tai tietämätön.

– Mä olen sanavalmis, tosi fiksu nainen. Ei mun älykkyysosamäärää voi mitata tunnin tv-pätkällä. Mähän olin silloin aivan teini, Mira toteaa ykskantaan.

”Olin niin nuori ja naiivi. Ajattelin, ettei kilpailussa voi käydä huonosti. Olin helppo kohde, pelkkä 18-vuotias blondi pikkutyttö.”

Nyt Mira osaa jo varovasti naureskella omalle tv-esiintymiselleen, mutta vuonna 2017 tilanne oli toinen. Mira joutui jättämään somen viikoiksi, koska sai kohtuutonta lokaa niskaansa epäonnistumisestaan ohjelmassa.

– Mua hävetti niin paljon, että halusin työntää pääni pönttöön. Se oli 18–vuotiaalle Miralle tosi kova paikka.

Lue lisää: ”Jännitti tosi paljon” Bikinifitness-Mira, 18, poltti oljenkorret heti – some täyttyi julmista kommenteista

Miran mukaan jopa aikuiset ihmiset lähestyivät häntä pelkät haukut mielessään. Omat kaverit ja läheiset onneksi pitivät hänen puoliaan.

– Onneksi kohu laantui yhtä nopeasti kuin syntyikin.

Mira Holappa on yksi vuoden 2022 Miss Helsinki -kisaajista.

Mira jäi monen mieleen kilpailijana, joka ei selvinnyt ensimmäisestäkään kysymyksestä ilman apuvoimia. Harva kuitenkaan muistaa sitä, että toisin kuin moni muu miljonääriksi mielivä, Mira asteli studiosta ulos 5 000 euroa rikkaampana.

Alkukankeuksien jälkeen Mira eteni visailussa peräti yhdeksänteen kysymykseen saakka, jonka kohdalla hän päätti pelata varman päälle ja jätti leikin kesken. Kysymys koski miesten jalkapallon Suomen mestaruutta syksyllä 2016.

– Loppujen lopuksi se ei edes mennyt niin vihkoon. Se vaan saatiin näyttämään siltä, Mira sanoo.

Mira Holappa pääsi miljonäärin penkille jaksossa, joka esitettiin televisiossa keväällä 2017.

5 000 euroa oli juuri täysi-ikäistyneelle oululaisnuorelle iso summa. Osan siitä Mira hassasi autoon, josta isä oli lupautunut maksamaan puolet. Sekin tarina päättyi harvinaisen huonosti.

– Isän kanssa ostimme minulle Citroen C5-mallisen auton. Ehdin ajaa sillä kuusi viikkoa, kun siitä pamahti jakohihna. Olin keskellä suojatietä ja siihen se jäi.

Auton korjauskulut olisivat tulleet uuden hankintaa kalliimmaksi, joten Miran sitikka päätyi jyväskyläläisen nuorukaisen autoksi Jokamiehenluokkaan.

– Hänellä oli moottori, mutta ei koria, joten auto meni tarpeeseen. Ei ihan samalla summalla, mitä me siitä maksettiin, mutta kuitenkin, Mira naurahtaa.

Mira Holappa saa uuden mahdollisuuden viihdeyleisön edessä, kun hänet nähdään tänä syksynä yhtenä Miss Helsinki -kilpailun finalisteista. 10 finalistia julkistettiin tänään perjantaina ja kilpailun finaali käydään 22. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?