Philip Rosenthal saapui Suomeen kuvaamaan Netflixin hittisarjaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Netflix-sarjan supertähti pölähti Helsingin kauppahalliin – Laura hämmästyi, kun yksi erikoinen suomalainen herkku sai amerikkalaiset ”aivan villiksi”

Philip Rosenthalin luotsaama Somebody Feed Phil on yksi Netflixin suosituimmista ruokaohjelmista. Nyt sarja saapui viimein Suomeen.

Juustokauppias Laura Salonen pääsi tapaamaan Netflix-tähti Philip Rosenthalin oman juustotiskinsä takana Vanhassa Kauppahallissa.

15.9. 18:51

Helsingin Kauppatorille laskeutui keskiviikkona tähtipölyä, kun maailmankuulu televisiotuottaja Philip Rosenthal saapui kuvausryhmänsä kanssa Vanhaan Kauppahalliin kuvaamaan Netflixin hittisarjaa Somebody Feed Phil.

Ruokamatkailuun perustuvassa ohjelmassa yhdysvaltalainen Philip Rosenthal kiertää maailman eri kaupungeissa tutustumassa uusiin makuihin ja erilaisiin ruokakulttuureihin. Neljän tuotantokauden aikana hän on käynyt jo muun muassa Bangkokissa, Lissabonissa, Venetsiassa ja Lontoossa. Seuraavana parrasvaloihin pääsee Helsinki.

Philip Rosenthal, tuttavallisemmin Phi, tunnetaan myös Kaikki rakastavat Raymondia -komediasarjan luojana.

Rosenthal pääsi maistelemaan suomalaisia makuja juustomyymälä Juustoansassa, jossa häntä auttoi ja palveli kaupan omistaja Laura Salonen. Kauppias sai tietää tuotantoryhmän tulosta vain kaksi päivää aiemmin.

– Maanantaina suunnittelimme, mitä herkkuja voisimme Philille tarjota. Keskiviikkona he sitten tulivat käymään, Salonen kertoo.

Tuotantoryhmä vieraili Vanhassa Kauppahallissa ainakin juusto-, liha- ja kalakaupoissa.

Salonen maistatti Rosenthalilla leipäjuustoa kahdella tapaa: perinteisesti kahviin dipattuna ja paistettuna lakkahillon kera. Lisäksi ruokamatkaaja sai kokea ruisleivän Mustaleima-emmentalilla sekä joulupiparin aurajuustolla ja omenalla.

– Koko tuotantoryhmä meni joulupiparista aivan villiksi ja pyysi sitä monta kierrosta lisää, Salonen kertoo nauraen.

Eikä se leipäjuustokaan huonosti uponnut.

– Hän oli hieman hämmentyneen näköinen dipatessaan sitä kahviin, mutta kohteliaasti sanoi tykkäävänsä. Paistettuna hän otti sitä lisääkin.

Salonen avasi Juustoansa-myymälän Vanhaan Kauppahalliin tammikuussa 2020, juuri ennen koronaa, ja nuorta yrittäjää lämmitti suunnattomasti maailmantähden kiinnostus hänen pientä juustokauppaansa kohtaan.

– Hän kyseli paljon kaupastani ja oli kauhean vaikuttunut siitä, että ryhdyin spontaanisti juustokauppiaaksi. Olin tosi iloinen, että he valitsivat juuri meidät ohjelmaan mukaan.

Salosen mukaan Rosenthalin kuvausryhmä vieraili hänen juustokauppansa lisäksi Vanhan Kauppahallin liha- ja kalakaupoissa, joissa ohjelman tähden tiedetään maistelleen ainakin graavikaloja ja nahkiaista.

– Voisin veikata, että pääsi maistamaan myös poroa, Salonen sanoo.

– En usein esiinny telkkarissa, mutta kun esiinnyn niin se tulee Netflixiin ympäri maailman, Laura Salonen kirjoitti riemuissaan Twitterissä keskiviikkona.

Neflix-tuotantoon pääsy oli Saloselle ikimuistoinen kokemus siitäkin syystä, että hän on kyseisen sarjan suuri fani ja nähnyt ohjelman jokaisen jakson.

– Oli kyllä tosi hauska kokemus. Hän oli hyvin autenttisen samanlainen kuin ohjelmassa, hyvin aito, iloinen oma itsensä, Salonen kuvailee Rosenthalia.

Juustokauppiaalta otettiin koronatesti ennen kuvausten alkua, mutta siitä huolimatta hän oli varautunut pieneen etäisyyteen vallitsevan tautitilanteen takia.

– Katinlatit! Hän tuli heti halaamaan ja kuvausten jälkeen hän itse ehdotti yhteiskuvia. Hän oli hyvin tuttavallinen ja kaappasi heti kainaloon, Salonen kertoo mielissään.

Kuvausryhmä ei osannut vielä sanoa Saloselle, milloin kyseinen Helsinki-jakso tullaan näkemään Netflixissä. Se on kuitenkin osa ohjelman viidettä tuotantokautta, jota tehdään parhaillaan. Netflixissä on tällä hetkellä nähtävissä neljä aiempaa kautta.

– Olen tosi ylpeä siitä, miten hän kehui Suomea ja suomalaisia makuja. Tosi kova juttu, että Helsinki saa oman jaksonsa, Salonen hehkuttaa.

Laura Salonen on iloinen pienen juustokauppansa saamasta huomiosta. – Olen ylpeä, että olemme selvinneet tämän korona-ajan yli, Salonen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?