Ylen uutisankkuri meni Alkoon kauppareissun jälkeen – myyjän kysymys veti sanattomaksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Ylen uutisankkuri meni Alkoon kauppareissun jälkeen – myyjän kysymys veti sanattomaksi

Uutistenlukija Tommy Fränti kertoi Twitterissä erikoisesta kokemuksestaan Alkon kassalla.

Tommy Fränti tunnetaan Ylen uutisankkurina.

12.9. 13:58

Yleisradion uutislähetyksistä tuttu uutisankkuri Tommy Fränti kertoi omalla henkilökohtaisella Twitter-tilillään erikoisesta hetkestä, jonka hän koki asioidessaan Alkossa viikonloppuna.

Fränti, 49, kertoi Twitterissä olleensa ruokaostoksilla yhdessä tyttärensä kanssa. Kauppareissun jälkeen kaksikon suunta kävi Alkoon, sillä Suomessa ruokakaupat eivät saa myydä alkoholijuomia, joiden alkoholipitoisuus on yli sallitun. Twitter-päivityksensä perusteella Fränti meni hakemaan Alkosta viiniä.

– Alkossa kauppareissun jälkeen. Koska Suomessa ruokajuomia ei saa myydä kaupassa. Tytär mukana. Koska Suomessa ruokaostokset voi tehdä lasten kanssa, Fränti veisteli Twitterissä.

Fräntin Twitter-päivityksestä käy ilmi, että Alkon kassalla palvelut myyjä onnistui saamaan uutisankkurin sanattomaksi kysyessään, kenelle Fränti oli valitsemaansa viiniä ostamassa.

– Paitsi että tytär Alkossa on liikaa. Kenelle tämä viini tulee, kysyy myyjä. Sanaton, Fränti kirjoitti päivityksessään.

Fräntin Twitter-päivitys poiki lukuisia huvittuneita kommentteja. Osa myös pohti, olisiko ollut parempi jättää tytär kaupan ulkopuolelle odottamaan sillä välin, kun Fränti haki Alkosta viiniä. Monet kuitenkin muistuttivat, että myyjä teki vain työtään.

Esimerkiksi kaupat sopivat 2010-luvun alkupuolella, että Suomessa alkoholi- ja tupakkatuotteita myydessä henkilöllisyys tarkistetaan kaikilta, jotka vaikuttavat alle 30-vuotiailta.

– Minusta tuntuisi epäilyttävämmältä jättää lapsi Alkon ulkopuolelle odottamaan. Se näyttäisi omaan silmään enemmän siltä, että ostos menee teinille eikä itselle. Omasta nuoruudesta muistelen, että jos joku toinen haki meille juomia, ei sinne kauppaan mukaan menty, pohdiskeli eräs.

– Myivätkö kuitenkin? Koska itseltäni jäi punaviini saamatta, kun alaikäinen tyttäreni oli mukana. Ei auttanut vakuuttelu, että tulee minulle ja miehelleni lampaan kanssa ja lapsille ostettu kokista, kertoi toinen.

Lue lisää: Rap-tähti Uniikki, 38, marssi pahaa aavistamatta Alkon kassalle ja törmäsi yllättävään ongelmaan – viinipullo jäi haaveeksi

Fränti ei ole ainoa julkisuudesta tuttu henkilö, joka on kertonut vastaavia tarinoita Alkossa asioimisesta. Viime keväänä räppäri Dan ”Uniikki” Tolppanen kertoi niin ikään, että viinipullo oli jäänyt kassalle henkilöllisyystodistuksen unohduttua kotiin.

– Multa kysyttiin eilen Alkossa henkkarit. Ei ollu mukana, niin en saanu viinipulloa, tapahtumahetkellä 38-vuotias Tolppanen kirjoitti Instagramissa tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?