Poliisiopistosta tuttu Art Metrano on kuollut – näyttelijän ura katkesi karmeaan onnettomuuteen

Art Metrano kuoli kotonaan 84 vuoden ikäisenä.

Näyttelijä Art Metrano (oik.) muistetaan Poliisiopisto-komediasarjasta.

Poliisiopisto -elokuvasarjasta tuttu näyttelijä Art Metrano on kuollut, kertoo The Hollywood Reporter. Asian vahvistaa lehdelle Metranon poika Harry.

The Hollywood Reportin mukaan Art Metrano kuoli keskiviikkona kotonaan Floridassa 84 vuoden ikäisenä.

Metrano näytteli poliisipäällikkö Ernie Mauseria Poliisiopiston toisessa ja kolmannessa osassa. Hänet muistetaan erityisen hyvin kohtauksesta, jossa hänen roolihahmonsa kulmakarvat ajellaan sileäksi.

Poliisiopiston lisäksi Art Metrano jää muistoihin taitavana koomikkona, jonka ura oli kovassa nousukiidossa, kunnes se katkesi karmeaan onnettomuuteen vuonna 1989.

Metrano oli kotinsa katolla tekemässä korjaustöitä, kun hän tippui tikkailta alas päälleen ja mursi kolme selkänikamaansa. Lupaavasta näyttelijästä tuli neliraajahalvaantunut ja hän joutui pyörätuoliin.

Metrano toipui tilanteeseensa nähden hyvin ja pystyi lopulta käyttämään käsiään ja jopa kävelemään lyhyitä matkoja. Hän teki kokemuksistaan näytelmän, kertoo The Hollywood Reporter.

– Hän oli uransa huipulla, kun onnettomuus tapahtui, ja sitten se vain tyssäsi. Mutta hän pystyi silti nauttimaan elämästään ja selättämään vastoinkäymisiä, Metranon poika Harry kommentoi lehdelle.

Ennen onnettomuuttaan Art Metrano ehti Poliisiopistojen lisäksi näytellä muun muassa elokuvissa Slaughter’s Big Rip-Off (1973), Mieletön maailmanhistoria (1981), Breathless (1983) ja Maikat (1984). Vuonna 1998 hän näytteli vielä elokuvassa Stella vaihtaa vapaalle.

Lue lisää: Onko tämä tv-historian puhkiesitetyin leffasarja? Avausosa tulee illalla telkusta 26:nnen kerran – näin tähdille kävi suosion jälkeen

Juttua korjattu klo 22.36: Metrano ei joutunut lopullisesti pyörätuoliin, vaan kuntoutui niin, että pystyi kävelemään lyhyitä matkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?