Kaija Koon ex-mies Markku Impiö vastaa elämäkerran hurjiin väitteisiin: ”Ambulanssia tuli välillä käytettyä taksin sijasta, se on totta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kaija Koon ex-mies Markku Impiö vastaa elämäkerran hurjiin väitteisiin: ”Ambulanssia tuli välillä käytettyä taksin sijasta, se on totta”

Kaija Koon elämäkerta Kaija Koo – Taipumaton (WSOY) antaa melko karun kuvan Kaija Koon avioliitosta sanoittaja ja säveltäjä Markku Impiön kanssa.

10.9. 10:23

Lähes parikymmentä vuotta yhdessä ollut pari erosi 2006. Sitä ennen Impiö oli tehnyt Kaija Koosta tähden ja sanoittanut ja säveltänyt vaimonsa suurimmat hitit.

Toimittaja Jouni K. Kemppaisen kirjoittaman kirjan mukaan suhteeseen tunkeutui kolmas pyörä, alkoholi. Syntyi riitoja. Vuosia jatkunutta alkoholiongelmaansa Impiö ei vaimolleen myöntänyt.

Kirjan mukaan hän myös antoi vaimonsa ymmärtää, että hän viestitteli kiihkeästi rakastajattarensa kanssa.

Lue lisää: Nuori Kaija Koo rakastui päätä pahkaa bändikaveriinsa – nyt hän paljastaa elämäkerrassa syyt, miksi unelmaliitto romahti

Ilta-Sanomat tavoitti hyväntuulisen ja kohteliaan Markku Impiön, joka ei ole vielä lukenut kirjaa. Impiö on kuitenkin ollut mukana elämäkerran teossa, ja kirjan kirjoittaja Jouni K. Kemppainen on haastatellut Impiötä useaan otteeseen.

Markku Impiö ja Kaija Koo vuonna 1994, kun suosio oli huipussaan.

– Ei minua pelota asiat, jotka ovat tosia, lainatakseni erästä biisiäni, totuudella ei ole tulkintaa, sillä totuus on vaan. Se ei vääntelemällä muutu, Markku Impiö sanoo.

– En usko, että Kaija on ristiretkellä minua vastaan. Meillä on käsittääkseni hyvät välit.

Rakastajatarta koskevaa väitettä Impiö ei kommentoi.

– Se on minun ja Kaijan välinen asia.

Kirjassa kerrotaan muun muassa siitä, kuinka Markku Impiö joutui kolme kertaa sairaalaan alkoholiongelmansa takia. Hän ei kiistä tapahtunutta.

– Ambulanssia tuli välillä käytettyä taksin sijasta, se on totta, hän sanoo.

– Siitä vaan, että se on kerrottu. Hurjaa rock ’n roll- tai iskelmäelämää.

Elämäkerrassa kuvaillaan, että pahimmillaan Impiö oli luurangonlaiha ja niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kävelemään.

Markku Impiö kertoo tunnistavansa kirjan kuvauksesta itsensä.

– Aika monesti saa itsensä heikkoon kondikseen, jos ei syö. En suosittele. Totta kai olin aika piipussa ja siltä osin tunnistan itseni ja tunnustan.

– Mutta se oli silloin. Nyt jalat on maassa, ja maantiepyöräilyn ja uinnin jälkeen olen henkisesti ja fyysisesti timmissä kunnossa.

Markku Impiö ei osaa sanoa, miksi ”Jeppe” niin sanotusti juo.

– Sen kun tietäisi, niin olisin vieläkin viisaampi. Ei kai kukaan tiedä. Pakonomaista toimintaahan se on, se on eräänlainen pakkotoiminto.

– Se on monen asian summa. Miksi Jeppe juo, vaikka tietää, ettei se ole hyvä asia? Sitä pitäisi kysyä kaikilta maailman Jepeiltä.

Kaija Koon ex-mies ja hänen hittiensä tekijä Markku Impiö vuonna 2005 Kaija Koon faniklubin tilaisuudessa.

Markku Impiön mukaan alkoholi ei ole muutaman hairahduksen lisäksi kuulunut hänen elämäänsä vuosikausiin. Tärkeintä on hänen mielestään, ettei alkoholi ole enää päässyt värittämään hänen elämäänsä.

– En ota enää ollenkaan. Elämä on liian kaunis. Tässä on saanut ihan tarpeeksi kaasutella menemään. Ei ole enää hinkuja radalle.

– Alkoholista vapautuu, kun huomaa, että tämä on nähty ja on itse elämänsä kapellimestari. Jos jatkaa elämää alkoholin kanssa, se alkaa tuntua työltä.

On pakko kysyä, kaduttavatko ne vuodet, joihin kuului myös alkoholi.

– Kaikkia järkeviä ihmisiä sellainen kaduttaa. Olen nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan aikuisiällä.

Markku Impiö korostaa, että elämäkerta on aina subjektiivinen.

– Jos halutaan objektiivisuutta, voinhan minäkin kertoa, miten tämä meni, mutta ensin on luettava kirja.

– Tosiasiahan on, että minähän Kaijasta tähden tein. Kyllä minä oman arvoni tiedän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?