Jukka Hildénille sakot kannabiksesta – ”Minulla oli tuolloin vaikeita vuosia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jukka Hildénille sakot kannabiksesta – ”Minulla oli tuolloin vaikeita vuosia”

Duudson-tähti kertoi huumekärynsä taustasta esitutkinnassa.

Jukka Hildén on kertonut julkisuudessa, että hän hankki kannabista itselleen lääkitsemistarkoituksessa.

9.9.2021 13:24

Duudsoneista tunnettu tv-tähti Jukka Hildén, 41, tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kymmeneen päiväsakkoon huumausaineen käyttörikoksesta.

Rangaistus on hyvin lähellä lain sallimaa minimiä. Hildénin tuloilla siitä kertyy silti maksettavaksi 380 euron sakot, sillä päiväsakkojen suuruus määräytyy nettotulojen perusteella.

Hildén yritti tuomion mukaan hankkia vähäisen määrän kannabista kesällä ja syksyllä 2019. Lisäksi hän piti hallussaan omaa käyttöä varten yhtä kannabissätkää.

– Minulla oli tuolloin vaikeita vuosia. Minulla oli masennus ja tuli burnout. Nuo ajat menivät sumussa. Siinä tuli ero ja ex-vaimo ja lapset muuttivat toiseen maahan. Samalla tuli äärimmäisen isoja taloudellisia paineita, Hildén itse kertoi käyttönsä taustoista poliisin esitutkinnassa.

Jukka Hildén tunnusti huumausaineen käyttörikoksen.

Hildénin ostoyritykset tulivat ilmi, kun poliisi sai haltuunsa hänelle huumeita myyneen miehen puhelimessa olleet keskustelut. Hildén myönsi yrittäneensä ostaa mieheltä pilveä.

Hän kertoi tavanneensa miehen kahdesti ja ostaneensa kerran yhden käyttöannoksen.

– Tein siitä yhden sätkän, mutta heitin sen pois, koska se oli niin huonolaatuista.

Viesteistä käy ilmi, että Hildén lupasi kerran myyjälle ”100e extraa nopeesta toiminnasta”.

– Tuota henkilöä oli todella vaikea saada kiinni ja sen takia tarjosin hänelle kerran 100 euroa tippiä. Siitä saa sellaisen käsityksen, että olisin yrittänyt hankkia isomman määrän, mutta se oli ainoastaan täky.

Hildénin mukaan hänen oli tarkoitus käyttää kannabista unilääkkeenä.

Ote Jukka Hildénin ja huumeiden myyjän viestittelystä.

Hildén tunnusti esitutkinnassa ja oikeudessa syyllistyneensä rikokseen. Siten syyte voitiin käsitellä oikeudessa kirjallisessa menettelyssä eli papereiden pohjalta ilman suullista käsittelyä.

– Teko on ollut mielestäni kokonaisuutena vähäinen. Olen ottanut asiasta opikseni ja toivoisin voivani jatkaa puhtaalta pöydältä jatkaen yhteiskunnan hyväksi tehtävää työtä mm. Suomen mielenterveyden keskusliiton Hyvän mielen lähettiläänä.

Sakkorangaistuksesta ei tule merkintää rikosrekisteriin. Tuomion ei siten pitäisi muodostua ongelmaksi esimerkiksi viisumiasioissa Hildénille, joka tekee töitä Yhdysvalloissa.

Jukka Hildén siirsi keskustelun Telegram-sovellukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?