Kape Aihinen kauhistuu 33-vuotiaan Timon keittiössä avautuvaa näkyä - Viihde - Ilta-Sanomat

Timo, 33, on elänyt kolme vuotta pelkällä pakastepitsalla – järkyttävä näky keittiössä saa Kape Aihisen sanattomaksi

Kaappaus keittiössä -ohjelman uuden kauden ensimmäisessä jaksossa huippukokki Kape Aihinen vierailee Lahdessa asuvan Timon kotona.

Lahdessa asuvan Timon keittiö ei ole ollut kovassa käytössä.

2.9. 12:43

Tämän viikon Kaappaus keittiössä -jaksossa todistetaan varsin erikoislaatuista hetkeä. Sanavalmiudestaan tunnettu huippukokki Kari ”Kape” Aihinen nimittäin mykistyy täysin astuessaan lahtelaisen Timon, 33, keittiöön.

– Pitää kuule oikein ottaa seinästä kiinni, Aihinen huokaa ja tuijottaa edessä avautuvaa näkyä silmin nähden järkyttyneenä.

Pienen keittiön tasot ovat täynnä likaisia tiskejä ja tyhjiä pakastepitsalaatikoita. Jälkimmäisiä on koottu epämääräiseen pinoon myös huoneen lattialle.

– Kauanko sulla on ollut nuo tiskit tuolla tiskialtaassa? Aihinen kysyy ja katsahtaa kohti saastaisen näköistä astiakasaa.

– Erittäin hyvä kysymys. En osaa kyllä nyt täysin täsmällistä vastausta tuohon sanoa, Timo vastaa hetken pohdiskelun jälkeen.

Huippukokki Kari ”Kape” Aihinen järkyttyy vieraillessaan Lahdessa asuvan Timon luona.

Tämän jälkeen Aihinen kurkistaa Timon jääkaappiin, jonka sisältö koostuu pääasiassa virvoitusjuomatölkeistä sekä jo päiväyksen ylittäneistä eineksistä.

– Tämähän on kuule jo yli vuoden vanha. Maaliskuu 20, Aihinen lukee räjähtämispisteessä olevan nakkisämpyläpakkauksen kyljestä.

– Sullahan on myös joku voiveitsi siellä valmiina, hän jatkaa osoittaen jääkaapissa lepäävää veistä.

– Ei mulla kyllä leipää ole. En tiedä edes, milloin viimeksi olisi ollut, Timo vastaa ja saa Aihisen naurahtamaan.

Jääkaapin pakastelokerosta kuitenkin löytyy syötävää yllin kyllin. Sinne on säilötty kolme pakastepitsaa. Niistä alun perin Savosta kotoisin olevan miehen ruokavalio pääasiassa koostuukin.

Timon keittiön lattialle on kasattu tyhjiä pakastepitsalaatikkoja ja tiskialtaaseen on koottu likaisia astioita.

Timo kertoo eläneensä viimeiset kolme vuotta lähes kokonaan pelkillä pakastepitsoilla. Ne hän huuhtoo alas virvoitusjuomalla, jota kuluu päivittäin useampia litroja.

– Ehkä koen, etten osaa tehdä (ruokaa). Laiskuudeksikin sitä voisi nimittää, Timo valottaa syitä yksipuoliselle ruokavaliolleen.

Kun Aihinen tiedustelee, eikö pakastepitsojen syöminen ole alkanut kyllästyttää Timoa, miehellä on vastaus valmiina:

– Olenhan mä välillä vaihtanut merkkiä. Ekan vuoden jälkeen ajattelin, että vaihdan välillä laatua ja toisen vuoden jälkeen vaihdoin taas laatua. Nyt täytyy kyllä itseasiassa myöntää, että se (pakastepitsojen syöminen) on alkanut ajatuksena vähän tökkimään.

Timo paljastaa ruuanlaittomotivaationsa lopahtaneen lopullisesti sen jälkeen, kun hänen edellinen parisuhteensa päättyi eroon joitakin vuosia sitten.

– Silloin vielä näki vähän vaivaa siihen (ruuanlaittoon), kun oli joku jonka kanssa syödä. En mä silloinkaan paljoa ruokaa tehnyt, mutta ainakin enemmän kuin nyt.

Kari ”Kape” Aihinen kannustaa Timoa ruuanlaiton pariin.

Aihinen vaikuttaa olevan hyvin huolissaan Timon ruokavaliosta ja sen vaikutuksista miehen terveyteen. Huolta ei helpota se, että Timo kertoo kärsivänsä energiavajeesta ja väsymyksestä lähes päivittäin.

– Jaksan olla hereillä vain vähän aikaa. Kun saan syötyä, siinä menee vain pieni hetki, kunnes energia on käytetty ja alkaa taas väsyttämään. Siinä sitten menee yhdestä neljään tuntia silmiä ummistaessa, Timo toteaa.

Tämän jälkeen Aihinen täräyttää Timolle nopeat realiteetit siitä, millaista 33-vuotiaan miehen elämä voisi parhaimmillaan olla:

– Se pitäisi nähdä niin, että perhana, sä elät tätä elämää itsellesi ja sun pitäisi voida hyvin.

Jaksossa selviää, onnistuuko Timo korjaamaan ruokavalionsa ja kääntämään elämänsä suunnan ennen kuin on liian myöhäistä.

Kaappaus keittiössä MTV3:lla torstaisin klo 20.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?