Keihäänheittäjä Sanni Utriainen kilpailee nyt Big Brotherissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Olympiakeihäänheittäjä Sanni Utriainen asteli BB-taloon – laittoi urheilun tauolle ja koki valtavan kriisin

Keihäänheittäjä Sanni Utriainen nähdään uudella Big Brother -kaudella.

5.9.2021 21:51

Keihäänheittäjänä tunnettu Sanni Utriainen, 30, on kisannut viimeisimmät kisansa vuonna 2019. Sen jälkeen hän on jäänyt määrittelemättömän pitkälle tauolle, josta ei välttämättä koskaan tule paluuta.

Nyt Utriainen nähdään uudella Big Brother Suomi -kaudella. Ajatus tosi-tv-seikkailuun osallistumisesta oli kytenyt Utriaisen mielessä jo pitkään, mutta lopullinen päätös oli spontaani sykäys.

– Satuin katsomaan Big Brotherin VIP-kautta, jossa mainittiin, että enää tunti aikaa hakea uudelle kaudelle. En miettinyt asiaa sen pidemmin. Siinä hetkessä vaan kone auki ja pari minuuttia ennen haun umpeutumista sain lähetettyä hakemuksen.

Utriaisen läheiset ovat olleet kannustavia Big Brotheriin osallistumisen suhteen. Utriainen on tuoreessa parisuhteessa ja haki ohjelmaan mukaan jo ennen, kuin tapasi nykyisen kumppaninsa. Niinpä hän ei ehtinyt kysellä kumppaninsa mielipidettä. Uusi kumppani otti uutisen kuitenkin hyvin vastaan.

– Hän on suhtautunut ihan älyttömän hyvin. Vaikka molemmat tietää, että olen parhaimmassa ja pahimmassa tilanteessa poissa kolme kuukautta, niin silti hän tukee ja kannustaa.

Myös Utriaisen vanhemmat ja sisko ovat iloinneet hänen puolestaan.

– Isä oli sanonut äitille, että toivottavasti Sanni ei huomannut tota hakuilmoitusta. Kun kerroin porukoille, ne vaan naureskeli. En tiedä kuinka innoissaan siitä, että lähden mukaan ohjelmaan, niin silti he tukevat mua. Se on aika hienoa, Utriainen nauraa liikuttuneena.

Urheilijatähti on edustanut Suomea keihäänheitossa kaksissa olympialaisissa, Lontoossa vuonna 2012 ja Riossa vuonna 2016.

Kun urheiluarki jäi taakse, Utriainen koki valtavan identiteettikriisin.

– Kaikki elämässäni on ennen pyörinyt urheilun ympärillä. Ihmisellä tuntuu olevan tarve rakentaa ja nimetä itselleen jokin identiteetti. Olen miettinyt, että tykkäisin olla tekijä. Oli se sitten urheilua, osallistumista Big Brotheriin tai vaikka halonhakkuuta, mutta tekijä on sellainen identiteetti, joka tuntuu omalta.

Kun Utriainen laittoi urheilu-uransa jäähylle, myös liikkuminen on vähentynyt.

– Valmistuin kesällä hierojaksi ja tein töitä samaan aikaan. Kellon ympäri tekeminen lamautti liikkumisen ja urheilun. Elämässä prioriteetit vaihtuvat. Liikunta on kuitenkin aina ollut ja tulee aina olemaan mulle tärkeää, oli se sitten urheillen vanhan kaavan mukaan tai ihan jotain muuta.

UTRIAINEN kuvailee itseään vahvaksi persoonaksi, joka saattaa innostuessaan jyrätä muut alleen, vaikkei se hänen tarkoituksena olekaan.

– Olen luonnonlapsi ja vähän kaheli. Kun saan jostain inspiraation, sisäinen lapseni saa vallan.

Muissa ihmisissä Utriainen ei siedä toisten kunnioittamattomuutta ja sitä, ettei osaa kuunnella toisia.

– Meitä menee kasa ihmisiä suljettuun tilaan. Aika avainasemassa on se, että osaa antaa tilaa myös muille. Se, että pitää kynsin hampain kiinni vain omasta linjasta, voi olla haasteellista ajan kanssa talossa.

Entisellä olympiaurheilijalla ei ole juurikaan odotuksia tai oletuksia elämästä Big Brother -talossa, vaan hän astelee sinne avoimella mielellä. Hän ei ole myöskään asettanut itselleen rajoja siitä, mitä on valmis kameroiden edessä tekemään.

– Luulen, että omat rajat muodostuu talossa luonnostaan. Jos nyt ei kärrynpyöriä heittelisi alasti, Utriainen vitsailee.

Big Brother Suomi sunnuntaina 5.9. alkaen Nelosella ja Ruudussa. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?