Näyttelijä Jani Volaselle syyte huumerikoksesta

Rikosepäily ajoittuu syyskuulle 2018.

Jani Volanen voitti ohjauksestaan Venlan vuonna 2020.

16.8.2021 13:00

Näyttelijä Jani Volanen, 49, on saanut syytteen huumausainerikoksesta.

Syyte on nostettu Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii Volaselle rangaistusta perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.

Rikoksen epäillään tapahtuneen Helsingissä 3.9.–6.9.2018. Syyte on tarkoitus käsitellä käräjäoikeudessa marraskuussa pidettävässä istunnossa.

Syytteen sisältö tulee julkiseksi istunnossa. IS:n tavoittama jutun syyttäjä ei tässä vaiheessa halunnut kommentoida syytettä tarkemmin. IS ei tavoittanut Jani Volasta kommentoimaan asiaa.

Jutussa ei ole muita syytettyjä.

Syytteen sisältö tulee julkiseksi käräjäoikeuden istunnossa. Perusmuotoisessa huumausainerikoksessa rangaistusasteikko ulottuu sakoista enintään kahteen vuoteen vankeutta.

Huumerikosepäily kovenee käyttörikoksesta perusmuotoiseksi yleensä siinä kohtaa, kun huumetta epäillään luovutetun muille ihmisille tai kyse on vähäistä suuremman määrän hallussapidosta. Myös huumausaineen valmistaminen voi tulla kyseeseen tunnusmerkistötekijänä.

Teatterilavojen lisäksi Volanen on näytellyt lukuisissa elokuvissa. Hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa parhaasta miessivuosasta.

Volanen tunnetaan myös ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hänen työtään on nähty muun muassa useissa sketsisarjoissa ja Ylen komediasarjassa M/S Romantic.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?