Britannian Love Islandin uusi jakso poiki katsojilta kymmeniä­tuhansia valituksia – asiasta saatetaan aloittaa tutkinta

Britannian Love Island -jakso keräsi jopa 25 000 valitusta.

Ohjelma sai Casa Amor -teemaviikkojaksosta yli 4 000 valitusta.

16.8.2021 17:33

Britannian Love Island -tv-sarjan elokuun 6. päivänä esitetty jakso on poikinut ennätysmäärän valituksia: jopa 25 000 kappaletta, jotka saattavat johtaa asian tutkintaan, kertoo BBC Entertainment.

Casa Amor -teemaviikolla Love Island -parit asetettiin Temptation Island -realityn tyyliin eri villoihin, jolloin heille avautui mahdollisuus pettää pariaan. Parit näkivät myöhemmin toisistaan Movie Night -haasteessa videomateriaalia ajalta, kun parit oleskelivat eri lokaatioissa.

Ohjelmaan osallistuja Faye Winter näki paristaan Teddy Soaresista videon, joka oli katsojien mielestä täysin irrotettu kontekstista.

Videopätkässä Soares kertoo toiselle, jo nyt pudonneelle kilpailijalle Clarisse Juliettelle, että Soares olisi kiinnostunut hänestä. Käynnissä oli eräänlainen peli, ja Soares sanoi, että on ”teknisesti sinkku”. Sitten Soares ja Juliette suutelivat toisiaan. Pelin loputtua Soares pysyi kuitenkin uskollisena parilleen Faye Winterille.

Nähtyään pätkän Winter raivostui. Se laukaisi keskustelun kilpailijoiden käytöksestä ja Love Island -tv-ohjelman tasosta, joka on pidetty reality-maailmassa suhteellisen korkeana.

Valituksia vastaanottava taho Ofcom kertoo BBC Entertainmentille, että suurin osa valituksista liittyi Winterin käytökseen. Ofcom pohtii, aloittaako se tutkinnan asiasta.

– Saimme valtavasti valituksia viime viikon Love Island -jaksosta. Suurin osa valituksista koski korkean profiilin tv-ohjelmien tasoa, Ofcomin edustaja totesi.

Fanit muun muassa pohtivat, onko tuotanto aiheuttanut osallistujille liikaa paineita, ja että tuotanto järjesti kohun näyttämällä Winterille kontekstista irrotetun videopätkän.

Soares ja Winter sopivat kuitenkin riitansa jo tiistaina.

– Anteeksi siitä, kuinka puhuin sinulle. En voi vähätellä sitä, kuinka rumasti huusin sinulle, Winter totesi Soaresille.

Ohjelma sai Casa Amor -teemaviikkojaksosta yli 4 000 valitusta. Katsojien mielestä parien pettämisen mahdollistaminen ja sen toiselle osapuolelle videoilla näyttäminen oli manipuloivaa ja omiaan synnyttämään riitoja.

Love Island -osallistujien mielenterveys ja siitä huolenpitäminen ohjelman jälkeen on viime aikoina puhuttanut Britanniassa. ITV lanseerasi sittemmin ohjeistuksen, jolla osallistujat voisivat paremmin hallita ohjelmasta mahdollisesti seuraavaa negatiivista julkisuutta ja huomiota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?