Susanna Penttilä epäröi Selviytyjiin lähtemistä pitkään – yksi asia kuvauksissa yllätti täysin

Susanna Penttilä pohti, pärjääkö hän kilpakumppaneilleen fyysisesti haastavassa mittelössä.

Susanna Penttilä on yksi Selviytyjät Suomi -sarjan uuden kauden kilpailijoista.

28.8.2021 22:04

Kun Susanna Penttilää, 48, pyydettiin mukaan Selviytyjät Suomen tuoreimmalle kaudelle, hän epäröi päätöstä pitkään. Tosi-tv:stä tuttu muotialan yrittäjä oli huolissaan etenkin siitä, miten hänen 12-vuotias poikansa pärjäisi kuusi viikkoa ilman äitiään.

– Lopulta lapseni totesi minulle, että nyt sä äiti lähdet sinne, Penttilä kertoo Ilta-Sanomille.

Poikansa hyvinvoinnin lisäksi Penttilä murehti sitä, miten alle 160 senttinen ja 50 kiloinen nainen selviytyisi fyysisesti raskaassa kilpailussa. Hän päätti aloittaa mittelöön valmistautumisen hyvissä ajoin ja suuntasi kuntosalille, jossa hän harjoitteli aktiivisesti ennen autiolle saarelle lähtemistä.

– Koska en ole mikään nuori urheilija, halusin kohottaa kuntoani ennen kilpailua. Kävin myös muutamaan otteeseen uimahallissa tarkistamassa, miten hyvin pysyn veden pinnalla.

Vaikka Penttilä ei tuntenut yhtäkään ohjelman osallistujaa etukäteen, hän sai kuvausten aikana useita uusia ystäviä. Yhdestä kilpailijasta tuli Penttilälle erityisen läheinen.

– En voi vielä paljastaa, kuka on kyseessä, mutta te näette sitten kyllä, Penttilä toteaa salaperäisesti.

Susanna Penttilä jännitti Selviytyjen kuvauksia etukäteen.

Ennen Selviytyjiä Penttilä oli ollut mukana vuonna 2012 esitetyssä Viidakon tähtöset -ohjelmassa, joka sijoittui niin ikään tropiikkiin. Tuossakin sarjassa osallistujien selviytymistaitoja mitattiin erilaisin tehtävin.

– Viidakon tähtöset oli kyllä huomattavasti Selviytyjiä helpompi kokemus. Siellä saimme sentään peitot ja hyvinvoinnistamme huolehdittiin aivan eri tavalla, Penttilä kertoo.

Selviytyjissä kilpailijat taas jätetään lähes täysin luonnon armoille. Osallistujat saivat pakata mukaansa vain muutamia vaatekertoja. Muotiliike Férreriä pyörittävä Penttilä kertoo pohtineensa tarkkaan, mitä vaatekappaleita kannattaa ottaa mukaan tropiikkiin.

– Päädyin bikineihin, shortseihin ja merinovillahuppariin, joka ei kyllä jälkikäteen ajatellen ollut oikea valinta Karibian säähän. Se imi itseensä kaiken kosteuden.

Susanna Penttilä oli mukana Viidakon tähtöset -ohjelman ensimmäisellä kaudella.

Penttilä toteaa, että etenkin yöaikaan lämpimät vaatteet olisivat olleet tarpeen. Vaikka hän osasi varautua kilpailun aikana koettavaan nälkään ja väsymykseen, tropiikit kylmät yöt tulivat naiselle yllätyksenä.

– Hämmästyin myös siitä, miten kauniissa ympäristössä sarjaa kuvattiin. Harvoin aamukakalla saa nauttia noin upeista maisemista, Penttilä ylistää.

Kokonaisuudessaan Penttilä kertoo Karibian reissun olleen hyvin positiivinen kokemus. Niinä hetkinä, kun väsymys vei naisesta voiton, hän kävi lepäämään valkoiselle rantahiekalle.

– Selviytyjiä voisi kuvata viiden tähden dieetiksi ja rusketuslomaksi. Lähtisin sinne uudestaan vaikka samantien, Penttilä naurahtaa.

Selviytyjät Nelosella 29.8. alkaen. IS ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?