Eränkävijät-sarjan Äijä-koira täyttää 7 vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv:stä tuttu Äijä-koira viettää merkki­päivää – 7-vuotias syntymä­päivä­sankari poseeraa suloisessa otoksessa

Äijä-koira viettää juhlapäiväänsä yhdessä isäntänsä Aki Huhtasen kanssa.

Äijä-koira viettää merkkipäivää tunturissa isäntänsä Aki Huhtasen kanssa. Kuva on vuodelta 2019.

31.7. 21:24

Palkitusta Eränkävijät-sarjasta tuttu suomenlapinkoira Äijä viettää tänään 7-vuotissyntymäpäiväänsä. Merkkipäivän kunniaksi syntymäpäiväsankarista julkaistiin herttainen kuvasarja sen omalla Instagram-tilillä. Kilpisjärven tunnetuimmalla koiralla on Instagramissa yli 44 000 seuraajaa.

Kuvasarjan ensimmäisessä otoksessa Äijä poseeraa kameralle tomerannäköisenä. Karvakorvan taustalla näkyy kaunis tunturimaisema sekä helikopteri, jolla Äijä on päässyt lentelemään juhlapäivänsä kunniaksi. Tämä selviää Äijä-koiran Instagram-tarinoista.

Toiseen kuvaan on ikuistettu kaksi telttaa, ja kolmannessa otoksessa iloisen näköinen Äijä seisoo järven rannalla auringonlaskun aikaan.

– Tunturissa on parasta juhlia synttäreitä, julkaisun kuvatekstissä kirjoitetaan.

Äijä-koiran Instagram-tilin tarinoihin on lisätty video helikopterilennosta sekä useampia pätkiä, joissa karvaturri kirmaa iloisesti tuntureilla. Tarinat ovat nähtävissä 24 tuntia niiden julkaisemisesta eteenpäin.

Äijä-koira ja hänen omistajansa Aki Huhtanen ovat olleet mukana Eränkävijät-sarjassa alusta asti.

Äijä asuu Kilpisjärvellä yhdessä isäntänsä Aki Huhtasen kanssa. Parivaljakon elämää on seurattu Ylen kanavilla esitetyssä Eränkävijät-sarjassa vuodesta 2016 asti.

Kaksikon lisäksi ohjelmassa nähdään myös muita suomalaisia kalastajia ja metsästäjiä. Sarja palkittiin vuonna 2017 parhaan tv-ohjelman ja vuonna 2018 parhaan esiintyjän Emma-palkinnolla.

Joulukuusta 2019 asti Äijä ja Aki ovat tähdittäneet myös kansainvälistä Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle -sarjaa. Ohjelman toinen tuotantokausi pyörähti käyntiin tämän vuoden tammikuussa.

Lue lisää: Uusi Eränkävijät-sarja tekee Äijä-koirasta ja Akista kansainvälisiä tähtiä – mukana upeita kuvia Suomesta ja maailmalta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?