Pippa Laukka julkaisi päivityksen lapsuutensa epävarmuuksista - Viihde - Ilta-Sanomat

Pippa Laukka julkaisi rehellisen päivityksen lapsuutensa epävarmuuksista: "Olin mielestäni kuin apina" –seuraajilta sataa tukea

Pippa Laukka kertoo Instagramissa olleensa lapsena hyvin epävarma omasta ulkonäöstään.

Vaikka Pippa Laukka tunnetaan nykyisin itsevarmasta olemuksestaan, hän ei aina ole viihtynyt omissa nahoissaan.

31.7. 18:02

Tv:Stä tuttu lääkäri Pippa Laukka vaikuttaa viihtyvän hyvin nahoissaan. 51-vuotias nainen harrastaa triathlonia sekä levittää liikunnan ja hyvinvoinnin ilosanomaa aktiivisesti omilla sosiaalisen median tileillään.

Näin ei kuitenkaan aina ole ollut. Olet mitä syöt -ohjelman keulakuvana tunnetuksi tullut Laukka nimittäin avautuu tuoreessa Instagram-julkaisussaan siitä, miten hän on oppinut hyväksymään itsensä vasta vanhemmiten. Lapsena hän oli hyvin epävarma ulkonäöstään ja koki olevansa suorastaan vastenmielisen näköinen.

– Minä en ole aina ollut sinut oman peilikuvani kanssa. Muistan, että ajattelin lapsena, että olen ruma. Käteni olivat vaalean karvan peitossa. Olin mielestäni kuin apina. Tukkani oli nyrhitty lyhyeksi ja minua luultiin pojaksi, uimahallissakin minulle lähes aina ojennettiin sininen avainrenksu, Laukka kirjoittaa.

Pitkähkössä päivityksessään Laukka kertoo päiväkodissaan järjestetystä valokuvauksesta. Tuolloin 5-vuotias Pippa jätti kuvauksen väliin, sillä hän koki olevansa liian ruma kuvattavaksi.

Kotiin päästyään tyttö yritti keksiä hädissään äidilleen tekosyytä, miksei hänestä ollut otettu kuvia. Pipan onneksi äiti otti tytön peitetarinan vastaan hymy huulillaan ja suhtautui asiaan huumorilla.

Pippa Laukka nousi suuren yleisön tietoisuuteen Olet mitä syöt -ohjelmasta.

Nykyisin Pippa kertoo olevansa huomattavasti armollisempi itseään kohtaan. Se ei kuitenkaan aina ole helppoa, vaan itsensä hyväksyminen on vaatinut paljon harjoittelua ja toistoja.

– On ollut pitkä tie alkaa jutella itselle nätisti ja armollisesti. Tänä päivänä olen sinut itseni kanssa ja sen kanssa, mitä peilistä näkyy, Laukka kirjoittaa.

– Hyvä olo näkyy peilistä, koska se tulee sisältä kehosta ja mielestä, pinta on kuitenkin vain ohut kerros kaiken tärkeän, arvokkaan ja aidon peittona, hän jatkaa.

Pippa Laukka harrastaa vapaa-ajallaan triathlonia.

Laukan koskettava avautuminen on saanut paljon vastakaikua naisen Instagram-seuraajilta. Monet heistä kiittävät Laukkaa kirjoituksesta sekä kertovat samaistuvansa tämän kokemuksiin.

– Mahtava kirjoitus, kiitos, kun jaoit tarinasi. Valaa niin monelle hyvää uskoa itseen, juuri sellaisena kuin on. Ja saa olla, eräs seuraaja kirjoittaa.

– Samankaltainen tie itsellä. Ikää 35 ja vasta opettelen itselleni nätisti puhumisen. Kesti 30 vuotta lopettaa vihaaminen. Ehkä ne kauniit sanatkin vielä tulee, toinen toteaa.

– Itkuhan tässä tuli, kun tätä luki. Surullista, että niin pieni ihminen, kun sinä olet ollut 5-vuotiaana, on kokenut olevansa ruma, kolmas harmittelee.

Laukka on aiemminkin puhunut sosiaalisessa mediassa ulkonäköpaineista ja itsensä hyväksymisestä. Huhtikuun puolivälissä hän lisäsi Instagram-tililleen itsestään vähäpukeisen kuvan, jonka yhteydessä hän kirjoitti myös keski-ikäisten naisten kärsivän ulkonäköpaineista.

– Paljon puhutaan nuorten naisten ulkonäköpaineista ja se on erittäin hyvä asia että siitä puhutaan. Kuitenkin on myös niin, että ei se naiseus lopu siihen, kun vanhennutaan, pariudutaan tai saadaan lapsia. Omalla kohdallani voin jopa sanoa, että päinvastoin, siitä se matka omaan kehoon ja naiseuteen vasta alkaa, hän kirjoitti tuolloin.

Lue lisää: Pippa Laukka julkaisi peittelemättömän kuvan kehostaan – avautuu keski-ikäisten naisten ulkonäköpaineista

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?