Jamie Lee Curtis kertoo lapsensa olevan transsukupuolinen - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywood-näyttelijä kertoo koskettavassa haastattelussa lapsensa sukupuoli-identiteetistä – pojasta tulikin tytär

Jamie Lee Curtis paljasti, että hänen lapsensa on korjannut sukupuolensa.

Jamie Lee Curtis kertoi, että hänen lapsensa on korjannut sukupuolensa.

1.8. 11:37

Näyttelijä Jamie Lee Curtis, 62, on paljastanut ylpeänä, että hänen nuorin lapsensa on transsukupuolinen.

62-vuotias näyttelijä kertoi AARP-lehdelle puolisonsa Christopher Guestin kanssa aiemmin heinäkuussa, että heidän 25-vuotias lapsensa on korjannut sukupuolensa miehestä naiseksi ja paljastanut uuden nimensä.

Lapsensa sukupuolenkorjausprosessista kertoessaan Curtis sanoo, että he ovat hänen miehensä kanssa seuranneet ylpeänä ja ihastellen, kun heidän Thomas-nimellä aiemmin tunnetusta pojastaan on tullut heidän tyttärensä Ruby, 25.

Haastattelussa, joka tehtiin Rubyn luvalla, Curtis selitti hylänneensä vanhanaikaisen ajatuksen siitä, että sukupuoli on kiinteä ja pysyvä ominaisuus ihmisessä. Sen sijaan hän ajattelee, että elämä on jatkuvaa muodonmuutosta.

Ruby työskentelee tietokonepelien parissa. Hän on Curtisin ja Guestin 34-vuotiaan tyttären Annien nuorempi sisar. Annie on ammatiltaan tanssinopettaja.

Curtis paljasti myös, että Ruby aikoo mennä naimisiin ensi vuonna.

Curtisin lapset eivät ole äitinsä tavoin julkisuudessa. He ovat osallistuneet vai muutamiin tapahtumiin näyttelijä-äitinsä kanssa.

Jamie Lee Curtis on tukenut aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Näyttelijä on aiemminkin osoittanut tukensa transihmisille. Hän muun muassa jakoi jo vuonna 2017 Twitterissä Huffington Postin artikkelin Rakkaat translapset. Kirje, jonka me kaikki olisimme toivoneet kirjoittavamme (transopettajalta).

Viime vuonna Curtis myös lupautui ohjaamaan ja tähdittämään tv-elokuvaa, joka kertoo GLAAD-järjestön alumnista Sara Cunninghamista.

GLAAD on järjestö, joka pyrkii vaikuttamaan tiedotusvälineiden seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä antamaan kuvaan. Cunningham on perustanut muun muassa voittoa tavoittelemattoman Free Mom Hugs -järjestön, joka tulee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Curtis antoi vuonna 2019 Pride Source -lehdelle haastattelun, jossa hän sanoi, että sukupuoli ja seksuaalisuus ovat kaksi eri asiaa ja ne ovat molemmat ihmisen yksityisasioita.

– Mielestäni se ei kuulu kenellekään muulle, mikä ihmisen seksuaalinen suuntautuminen on, Curtis sanoi.

Curtis sanoi haastattelussa myös, että jo lapsena hänen lähipiirissään oli seksuaalivähemmistöjä edustavia ihmisiä. Siksi aihe tuntuu hänelle hyvin luonnolliselta.

Curtisin vanhemmat olivat näyttelijät Janet Leigh ja Tony Curtis.

– Äitini meikkitaiteilija oli homoseksuaali. Ja näytelmäkirjailija, jonka kanssa hän teki töitä ja joka oli perheemme läheinen ystävä, oli myös homoseksuaali.

Curtis kuitenkin muistuttaa, että tunteakseen myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan ja vaatiakseen oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa ei tarvitse olla omakohtaista kokemusta vähemmistöistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?